NOVO NA KICKSTARTERU

Sat koji ne gledamo, već osjetimo

15.07.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Na Kickstarteru se pojavio projekt sata koji bi nam vrijeme mogao kazivati - dodirom. Ime je dobio po bivšem vojniku koji je postao dvostruki paraolimpijski pobjednik

Umjesto standardnih kazaljki, Bradley - kako su tvorci u tvrtci Eone nazvali svoj izum - ima dva kuglična ležaja: jedan na vrhu, koji pokazuje minute, a drugi sa strane, za sate.

Evo kako su oni sami objasnili kako će funkcionirati: 'Dva su kuglična ležaja povezana magnetima s kretanjem sata ispod prednje strane. Zbog magneta se kuglični ležajevi, čak i kao su pomaknuti pri dodiru, vraćaju nazad u položaj kojim pokazuju točno vrijeme laganim treskanjem zapešća.'

Prednja strana sata napravljena je od titanija, a narukvica može biti od tkanine, kože ili nehrđajuće čelične slitine.

Sat je ime dobio po poručniku Bradu Snyderu, američkom vojniku koji je vid izgubio u eksploziji u Afganistanu, gdje je radio na razminiranju, piše Mashable. Snyder je kasnije osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju kao plivač na Paraolimpijskim igrama 2012. godine.

Iako do kraja kampanje ima još dulje od mjesec dana, Bradley je već sad na Kickstarteru prikupio četiri puta više od 40 tisuća dolara (oko 240 tisuća kuna), što je bio početni traženi iznos.

Pogledajte video: