NOVI MODELI

Samsungova 'zvijezda' i 'džep' za mlade

03.04.2013 u 16:10

Bionic
Reading

Samsungovi modeli ciljaju prije svega na mlađu publiku, ali i na one koji koriste dvije mobilne mreže, a ne žele istovremeno imati dva različita uređaja

Samsung je predstavio nove modele u seriji Galaxy - Star i Pocket Neo kojima cilja prije svega na mlađu populaciju.

Oba modela sa zaslonima od tri inča (7,6 centimetara) spadaju u manje modele koji će stati u svaki džep. 'Star' pokreće jedan GHz, a 'Pocket Neo' procesor od 850 Mhz koji omogućavaju neometano pregledavanje multimedijalnih sadržaja, korištenje aplikacija ili pak multitasking između surfanja internetom i igranja igrica.

Oba uređaja opremljena su s četiri GB interne memorije s mogućnošću proširenja do 32 GB dodatne memorije za pohranu video sadržaja, fotografija ili aplikacija.

Uređaje pokreće Android 4.1, a dodatni softver omogućuje naprednu uporabu procesora za poboljšano trajanje baterije. Oba uređaja mogu detektirati geste i pokrete te tako izvode uobičajene zadatke bez dodira samog uređaja. Korisnici također mogu skenirati Bluetoothom povezane uređaje ili pristupne točke za bežično spajanje pomoću jednostavne trešnje uređaja.

Zanimljivo, oba uređaja podržavaju dual-SIM funkciju što će ih učiniti posebno zanimljivim korisnicima koji koriste dvije mreže. Pomoću opcije Always On, pozivi se automatsko preusmjeravaju na drugu SIM karticu ako je korisnik usred razgovora.

Još nije poznato kada će i po kojoj cijeni Star i Pocket Neo biti dostupni hrvatskim korisnicima.