PROJECT VALLEY

Samsungov savitljivi mobitel stiže već u siječnju?

16.09.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Sredinom godine, pojavile su se prve informacije kako Samsung razvija prototip pametnog telefona koji se može saviti na pola. Uređaj u vrlo ranoj fazi razvoja je poznat kao Project Valley, a prema novoj dozi glasina, uređaj bi se mogao pojaviti već u siječnju sljedeće godine

'Još jednom vrijedi napomenuti kako ne postoji garancija da će Project Valley ikad ugledati svjetlo dana, no jasan je pokazatelj da Samsung radi na vrlo jedinstvenim pametnim telefonima kako bi zadržao svoju poziciju na mobilnom tržištu', pisala je stranica SamMobile koncem svibnja.

Samsung sad testira Qualcommove čipove Snapdragon 620 i 820 za sami uređaj, koji je donedavno bio u vrlo ranoj fazi razvoja. U svakom slučaju, izvori govore o tome da će uređaj imati 3GB radne memorije - neovisno o odabranom čipu. Jasno je i kako će uređaj za zaslon koristiti Samsungovu OLED tehnologiju.


Vrijedi podsjetiti da se južnokorejski div nedavno odlučio testirati spomenuti Qualcommov čip (820) i za svoju sljedeću perjanicu Galaxy S7. Project V ne bi trebao biti toliko dobrih karakteristika, već svojevrsno ispitivanje tržišta - na sličan način na koji su probali s modelom Galaxy Note Edge, iz kojeg su se pak razvili modeli S6 Edge i S6 Edge Plus.

Via GSMArena