NA MOBILNE UREĐAJE

Samsungov novi patent donosi holografske ikonice

15.08.2015 u 07:32

Bionic
Reading

Američki patentni ured je nedavno objavio Samsungovu prijavu patenta, a koja otkriva pametni telefon čiji zaslon može prikazati holografske ikonice

Samsung je prilično zainteresiran za ideju o prikazu holograma na svojim uređajima neovisno o veličini. Mnogi analitičari smatraju da je upravo takvo što sljedeći korak kod mobilnih zaslona, sada kada je razlučivost i kvaliteta prikaza 'svladana'.

No, holografske ikonice bi bile tek prvi pokušaj u nečem takvom pa patent ne opisuje neki posebno znanstveno-fantastični uradak. Ikonice bi bile unaprijed integrirane i statične, prema patentu, pa ne treba očekivati gledanje holo-filmova ili nešto iz svijeta Star Treka - čak ni da stvar opisana u patentu ugleda svjetlo dana.


S druge strane, ideja se čini vrlo zgodnom za prikaz obavijesti (propušteni pozivi, poruke i sl.). Patent je prijavljen u drugom dijelu 2014. godine i ne treba očekivati da će se implementacija pojaviti već na sljedećoj perjanici. Riječ je tek o dokazu da u Samsungu rade na različitim inovativnim konceptima.

Izvor: USPTO