GEAR VR

Samsung priprema vlastite Virtual Reality naočale

10.07.2014 u 06:57

Bionic
Reading

Prije svega mjesec dana stranica Engadget je otkrila kako Samsung sprema VR naočale, navodno u suradnji s Facebookovim Oculus VR-om. Ovih dana su na SamMobile došli do više informacija, uključujući i prvi prikaz ovog neobičnog gadgeta

Pretpostavlja se da je posrijedi prikaz modela koji je puno bliži nečem što bi se moglo naći u prodaji u odnosu na različite developerske i prototipne pakete. Nazvan Gear VR, riječ je o komadu računalne periferije koji će osim vlastitih senzora navodno koristiti i povezivost s pametnim telefonima.  Za hardver je zaslužan Samsung, dok se za softverski dio brine upravo rješenje iz Oculus VR-a, ekipe koja je razvila Oculus Rift.

SamMobile navodi kako će uređaj biti predstavljen za vrijeme ovogodišnjeg IFA sajma elektronike u Berlinu te da će posrijedi biti naočale modularnog dizajna. Primjera radi, korisnik će svoj Galaxy uređaj moći spojiti na Gear VR putem USB 3.0 veze, a naočale će iskoristiti akcelerometar, žiroskop, ali i procesorsku snagu mobilnog uređaja kako bi upareno funkcionirali sa senzorima na naočalama zaduženim za praćenje pokreta glave.

Više o svemu je moguće pronaći na izvornom linku