S NOVOM TEHNOLOGIJOM

Samsung predstavio usisivače za 'prave' muškarce

10.10.2013 u 14:11

Bionic
Reading

Novi Samsungovi usisivači u sebi skrivaju cijeli niz tehnologija - od otkrivanja razine prašine, do UV lampi za borbu protiv grinja i alergena

Samsung je u Zagrebu predstavio tri nova modela usisivača koji su od danas dostupni i na hrvatskom tržištu.

Modeli Motion Sync premijeru su imali na nedavno održanom sajmu IFA u Berlinu, a kako izgledaju u praksi, pokazao je stand-up komičar Ivan Šarić koji je istaknuo kako su novi Samsungovi usisivači napravljeni i za 'prave' muškarce..

Samsungovi modeli F500, F600 i F700 dizajnirani su za lako upravljanje i kretanje po stanu, a karakterizira ih moderan dizajn i napredna tehnologija.

'Naš je cilj inovacijama poboljšati korisničko iskustvo naših potrošača, ovisno o njihovim specifičnim životnim potrebama. Ponosni smo što možemo reći kako smo upravo to postigli s Motion Sync usisivačima koji jednostavno i bez napora mogu pratiti korak i s najzaposlenijim obiteljima', istaknuo je na predstavljanju Siniša Sarić, voditelj odjela bijele tehnike u Samsungu.

Model F700 odlikuje revolucionarni Motion Sync Design koji ga čini veoma stabilnim i prilikom naglih okreta tijekom čišćenja, a ujedno onemogućava prevrtanje. Inovativni CycloneForce multi sustav ima jedinstvenu strukturu sa 14 unutarnjih odjeljaka koji stvaraju multiciklonski protok zraka. Snažna centrifugalna sila odvaja čestice prašine i ostalih nečistoća iz zraka te ih zadržava u odjeljcima. Time sprečava začepljenje filtra kako bi se zadržala neprekidna usisna snaga. Posebno je zanimljiv senzor prašine koji svijetli crvenim svjetlom kada otkrije prašnjavo mjesto. Čim je područje potpuno očišćeno, svjetlo se promijeni u zeleno pa korisnici mogu brzo prijeći na čišćenje sljedećeg mjesta. Preporučena maloprodajna cijena F700 usisivača iznosi 2.599 kuna.

Model F600 karakterizira mekana zaobljena ploha zaštitnog zračnog jastuka štiti pokućstvo od ogrebotina i udubljenja prilikom slučajnih sudara, a snažan motor i četka za prikupljanje osiguravaju izuzetnu snagu usisavanja. Ovaj model dostupan je na hrvatskom tržištu s preporučenom početnom maloprodajnom cijenom od 1.719 kuna.

Model F500 osnovni je model nove linije Samsungovih usisivača,a njegova je posebnost UV sterilizacijska četka koja hvata alergene i grinje te ih sterilizira ultraljubičastom (UV) žaruljom. Antialergijski učinak F500 usisivača certificiralo je Britansko udruženje za alergije (BAF).

Uz njega dolazi i široki izbor dodatne opreme poput četke za parkete, četke za tvrde podove, snažne četke za čišćenje dlaka kućnih ljubimaca i tri-u-jedan dodatni paket za uska područja, brisanje prašine i presvlaka. Samsung F500 dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.699 kuna.

Zanimljivo je kako su posebni alati za čišćenje ugrađeni u dršci uređaja čime omogućavaju korisniku jednostavno mijenjanje načina rada između usisavanja, brisanja podova ili odabira dodatnih alata bez potrebe za odlaganjem drške ili odvajanjem dijelova usisivača, što ga čini odličnim za čišćenje čak i teško dostupnih površina.