SmartThings Find

Samsung lansirao novu uslugu za pronalaženje Galaxy uređaja

04.11.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Kao dio aplikacije SmartThings, SmartThings Find pomaže korisnicima pri pronalaženju povezanih Galaxy uređaja koristeći tehnologije BLE i UWB

Samsung je službeno predstavio novu uslugu SmartThings Find koja omogućuje pronalazak Galaxy uređaja. Nakon što se 6 milijuna korisnika iz Koreje, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a prijavilo za rani pristup usluzi, SmartThings Find spreman je za globalno lansiranje na uređajima s operativnim sustavom Android 8 ili novijim. SmartThings Find koristi tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) i ultra-wideband (UWB) kako bi pomogli korisnicima prilikom pronalaska svojih Galaxy pametnih telefona, tableta, pametnih satova i bežičnih slušalica.

Olakšano pronalaženje uređaja

Nakon registracije, SmartThings korisnici mogu lako pronaći svoje Galaxy uređaje – od pametnih telefona, tableta i pametnih satova pa sve do bežičnih slušalica.

Pomoću usluge SmartThings Find korisnici mogu pronaći svoj nestali uređaj i kada je izvan mreže zato jer SmartThings korisnici mogu tražiti tuđe uređaje. Jednom kada je uređaj van mreže 30 minuta, počinje proizvoditi BLE signal koji mogu primiti drugi uređaji. Ako korisnici prijave svoj uređaj kao izgubljen putem SmartThings Finda, bilo koji obližnji Galaxy pametni telefon ili tablet koji je izabrao pomoć pri pronalaženju izgubljenih uređaja može upozoriti Samsung poslužitelja o njegovom položaju, a oni će potom obavijestiti korisnike. Svi korisnički podaci SmartThings Finda su šifrirani i zaštićeni, tako da je lokacija uređaja vidljiva samo njegovom vlasniku.

Kada korisnici izgube uređaj, mogu otvoriti SmartThings Find aplikaciju na pametnom telefonu ili tabletu i odabrati uređaj koji žele locirati. Tada će se prikazati točna lokacija njihovog uređaja na karti, a kad se približe uređaju, mogu odabrati da uređaj reproducira zvuk ili ga mogu locirati pomoću funkcije pretraživanja bazirane na AR koja grafički prikazuje korisniku kako se približava uređaju.

Aplikacija će stupiti u funkciju 30. listopada 2020. i to na svim Galaxy uređajima koji koriste Android 8 ili kasnije, a od početka sljedeće godine Samsung će dodatno proširiti mogućnosti praćenja.