ZAKRIVLJENI SUHD

Samsung će na Zagrebačkom AV Showu predstaviti svoj najsnažniji TV

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 21.10.2016 16:04
  • Objavljeno 21.10.2016 u 16:04
Samsung KS9500

Samsung KS9500

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung Electronics

Zagrebački AV Show i Samsung Electronics premijerno će u Sheratonu predstaviti najsnažniji zakrivljeni SUHD TV za ovu godinu - model KS9500. Ovaj TV uređaj donosi Quantum dot tehnologiju, a moći će ga vidjeti svi posjetitelji Zagreb AV Showa, koji se održava od 21. do 23. listopada

'Samsung je posvećen omogućavanju ugodnijeg i intuitivnijeg korisničkog iskustva. U ovogodišnjem portfelju umreženih proizvoda i usluga svakako moramo naglasiti vrh ponude pametnih televizora s Quantum dot tehnologijom, seriju KS9500 u 65-inčnoj inačici. Uređaj kojeg će posjetitelji 21. Zagreb AV Showa premijerno moći vidjeti u Hrvatskoj, rezultat je 14 godina razvoja, a kruna je našeg 10-godišnjeg vodstva u ovoj grani industrije', rekao je Vanja Hanić, regionalni direktor odjela odjela potrošačke elektronike, tvrtke Samsung Electronics.

Pored ove TV perjanice, Samsung će na sajmu izložiti i modele iz serija 7000, 8000 i 9000, izuzetno tankog okvira i naprednog operativnog sustava Tizen. Kako priopćava južnokorejski div, novi SUHD TV prijamnici za 2016. godinu prvi put u svijetu su opremljeni 10-bitnim Quantum dot zaslonom, koji je izrađen bez upotrebe kadmija. Svakako je zanimljivo i to da je Samsung na ovoj tehnologiji radio 14 godina, uz usavršavanje čak 150 patenata tijekom razvoja.


'Globalni trendovi i zahtjevi potrošača prilikom kupnje televizora u premium kategoriji proizvoda sveli su se na dvije kategorije – veličinu ekrana i mogućnost prikaza 4K UHD sadržaja. Vodeći proizvođači televizora pokušavaju navedene kriterije zadovoljiti vlastitim tehnološkim rješenjima, kako izradom naprednijih panela, tako i usavršavanjem operativnih sustava, koji upravljaju i kontroliraju proces obrade UHD slike. Tvrtka Samsung u svojim premium modelima nudi vlastitu Quantum dot tehnologiju kojom je učinjen velik korak u kvaliteti prikazivanja video sadržaja na LCD televizorima. Najnovija generacija njihovih premium modela, koje predvodi KS9500 serija, je po kvaliteti slike usporediva s najboljim televizorima konkurenata koji koriste OLED tehnologiju', naglasio je Andrija Ćurković, organizator Zagreb AV Show 2016 te urednik časopisa HiFi Media.

Za potpun multimedijski događaj, Samsung će u sklopu izložbenog prostora izložiti i zakrivljene i ravne soundbar zvučnike, kao idealan dodatak SUHD televizorima velikih dijagonala, a koji su rezultat razvoja Samsung Audio Laboratorija u Kaliforniji. Ponudu zaokružuje Samsung UltraHD Blu-ray reproduktor oznake UBD-K8500, koji omogućava iskorištavanje punog potencijala UltraHD televizora, uz prikaz izuzetno živopisnih slika te sadržaja visokog dinamičkog raspona.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!