KRATKI SAVJET

Sakrijte svoje iPhone aplikacije od znatiželjnika

30.03.2019 u 15:59

Bionic
Reading

Apple ne pruža izravni način skrivanja aplikacija, već daje mogućnost spremanja iPhone aplikacija u mape gdje ih možete sakriti od znatiželjnih pogleda

Apple korisnicima svojih telefona daje veliku slobodu po pitanju aranžiranja aplikacija u vidu mapa i stranica, pa čak i brisanja onih koje nikad ne koristite. Ovaj trik možete iskoristiti kako biste određene aplikacije maknuli od znatiželjnih očiju.

Umjesto da aplikacije držite na glavnom ekranu, uvijek ih možete pospremiti u mape. Ovdje nije riječ o izravnom skrivanju aplikacija, već njihovom micanju s glavnog ekrana, odnosno dalje od pogleda. Jedna od najjednostavnijih metoda je njihovo skrivanje u mape koje po stranici mogu prikazati do devet aplikacija.

Trik je, doduše, da ne spremate apliakcije na prvu stranicu mape, već potezom na desni rub otvorite novu i pohranite ju tamo. Drugim riječima, u mapu ne trebate prebaciti devet aplikacija da biste mogli okrenuti novu stranicu.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Prvu stranicu mape ispunite aplikacijama koje 'nisu važne', a na drugu stavite one koje morate sakriti od znatiželjnika. Kako? Isto ako što inače mičete aplikacije po vašem iPhoneu - pritisnite ikonu sve dok se ne počne mrdati i držeći prst ju povucite na lijevi ili desni dio ekrana. Telefon će nakon toga otvoriti novu stranicu i omogućiti da aplikaciju prebacite tamo. Ako želite pomaknuti aplikaciju na prijašnju stranicu, samo ju privucite lijevom dijelu ekrana.

11 lakih savjeta

Korisni trikovi za smartfon bez kojih nećete moći živjeti

Pogledaj galeriju