TEHNO SAVJETI

S ovim aplikacijama možete provjeriti tko je pokušao otključati vaš telefon

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 09.06.2019 10:53
  • Objavljeno 09.06.2019 u 10:53
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Antonio Guillem Fernández / Alamy

Provjerite je li netko dirao vaš telefon bez vašeg znanja uz pomoć ovih aplikacija za Android

Čak i ako imate zaključavanje ekrana na vašem smartfonu, postoji šansa da ga je netko pokušao otključati. Ako ste zabrinuti da će netko pokušati provaliti u vaš telefon ili želite fotografiju kao dokaz krađe, postoje tri aplikacije koje vam mogu pomoći.

Sve aplikacije koje ćemo navesti ne mogu provjeriti je li netko pokušao otključati telefon otiskom prsta. One, uz vašu administrativnu dozvolu, mogu registrirati pogrešno upisanu lozinku, pin ili uzorak.

Aplikacije će vas upozorit da ih označite kao administratore uređaja, što znači da ćete prije korištenja i prije nego što ih odlučite deinstalirati morati otkloniti njihove ovlasti preko izbornika Settings > Security & Location > Advanced > Device admin apps.

Lockwatch

Lockwatch je jednostavni program uz pomoć kojeg možete provjeriti tko je pokušao provaliti u vaš telefon.

Kako biste počeli koristiti Lockwatch, otvorite aplikaciju i aktivirajte opciju za slanje email poruke u slučaju pokušaja krađe. U privitku maila dobit ćete fotografiju počinitelja i to samo ako je pokušao u telefon provaliti prethodno definirani broj puta. Drugim riječima, moguće je staviti dovoljno ponavljanja da sami sebi ne krenete slati email poruke nakon što jednom pogrešno upišete lozinku. Program je također dovoljno pametan da ne šalje email ukoliko se ispravna lozinka upiše deset sekundi nakon pogrešne. Ako platite 4 dolara, dobit ćete obavjest ako netko odluči vaditi vašu SIM karticu ili kada odluči ugasiti uređaj.

Lockwatch možete skinuti ovdje.

Third Eye

Third Eye radi sličnu stvar kao i Lockwatch, samo dostavlja slike lopuže na vaš telefon umjesto na email. Za razliku od Lockwatcha, Third Eye će vam poslati fotografiju čak i ako osoba otključa mobitel deset sekundi nakon upisa neispravne lozinke. Izbornici u Third Eyeu su više-manje isti kao u Lockwatchu, s time da sama aplikacija pruža niz dodatnih informacija poput vremena zadnjeg otključavanja, kao i listu u kojoj možete provjeriti kada je vaš telefon otključavan kroz proteklih nekoliko dana.

U postavkama programa moguće je birati mjesto spremanja snimljenih fotografija, kao i skrivanja dotične lokacije. Za kraj vodite računa da je aplikacija natrpana reklamama.

Third Eye možete skinuti ovdje.

TEHNO PREGLED

Pet Androida koji će vas razveseliti ako se još ne želite odvojiti od žičnih slušalica

Pogledaj galeriju
6

CrookCatcher

CrookCatcher za razliku od gore navedenih programa ima zgodni tamni dizajn sa zelenim naglascima te korisnika vodi kroz postavljanje administracijskih postavki i pružanja nužnih dozvola za normalan rad. Nakon što to učinite, vidjet ćete jednostavno sučelje s tri kartice. U izborniku slika vidjet ćete sliku počinitelja, lokaciju i vrijeme. Aplikacija pruža mogućnost slanja obavjesti putem poruka ili emaila, snimanje fotografije makar je ispravna unesena deset sekundi nakon pogrešne te konačno, premijski paket vrijedan 3 dolara koji prati izmjenu SIM kartice i odstranjuje reklame.

CrookCatcher je solidna besplatna aplikacija koja postaje bolja ako ju nadogradite na premijsku verziju.

CrookCatcher možete skinuti ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!