DOMAĆE APLIKACIJE

S iPadom do ideja kako zabaviti dijete

19.08.2015 u 15:07

Bionic
Reading

TutoTod - Tutorials for Toddlers je edukativna aplikacija za iPad koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece starosti od jedne do pet godina. Roditeljima pruža ideje i detaljne upute kako kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim djetetom kod kuće

Kako kažu u TutoTodu, nastala je temeljem istraživanja koje je još uvijek u tijeku, a koje je dosad obuhvatilo više od 450 roditelja.

Iako je prvenstveno namijenjena roditeljima s malom djecom, može poslužiti i za starije uzraste, ali i kao pomoć dadiljama, osoblju u jaslicama, vrtićima i osnovnim školama, učiteljima i dječjim psiholozima, savjetnicima, terapeutima, u radu s djecom s posebnim potrebama...

Aplikaciju TutoTod je jednostavno koristiti. Odaberete materijale (obično već prisutne u domaćinstvu), pa alate i potom vodič za izradu. Svaki od vodiča nudi procjenu koliko će vremena trebati za izradu. Jednostavniji mogu biti završeni za pet, kompliciraniji za oko 30 minuta.


Tim koji stoji iza TutoTod bio je jedan od četiri koji su osigurali investiciju ZIP-a vrijednu 15 tisuća eura. Besplatnu aplikaciju za iOS 8.1 i novija izdanja s devet vodiča možete preuzeti u AppStoreu. Dodatnih 40 vodiča plaćate.

TutoTod — No more excuses