POVRATAK OTPISANIH

Revamp igre s automata 'Wonder Boy' na Steam stiže ove jeseni

25.09.2016 u 10:35

Bionic
Reading

Svi oni koji su tijekom osamdesetih visili po salonima s automatima sjetit će se klasične arkadne igre Wonder Boy te će se vrlo vjerojatno obradovati njezinom ponovnom dolasku

Wonder Boy Returns vizualni je revamp klasika koji će ove jeseni na Steam donijeti isti gameplay, iste nivoe i isti izazov, obećavši kako će pored svega već napravljenog u kombinaciju unijeti još dodatnih nivoa kao i par ugodnih iznenađenja.

Na naslovu rade Sega, Lat i kineska kompanija CFK. Ovo donekle objašnjava specifičan vizualni stil novog Wonder Boyja koji se možda neće svidjeti svima. Kako god bilo, ekipa iz CFK-a je uz objavu i prvi foršpan objavila i službenu izjavu.

'Wonder Boy je prvo izašao na automatima. Radilo se o brzom side-scrolleru. Glavni junak Boy brzo trči kako bi spasio svoju djevojku Tinu koju je oteo Dark King. Igra je imala vrlo intuitivan gameplay, a njezin brzi tempo privukao je obožavatelje. Ukratko - radilo se o klasiku koji je dominirao jednom erom gejminga. Zbog velike popularnosti, doživio je i puno portova na druge konzole i platforme', kažu iz CFK-a.

Svaka čast na podsjetniku, developeri. Mnogi gejmeri današnjice nisu se rodili, a kamoli igrali igre te davne 1986. - godine kad je izvorni Wonder Boy stigao na tržište.