DOMAĆA KAMPANJA

Radnice Kamenskog šiju za izbjeglice, pomozite i vi!

22.09.2015 u 18:42

Bionic
Reading

'Lighten the Load' domaća je kampanja pokrenuta kako bi se prikupio novac za izradu više od sto dječjih nosiljki za sirijske roditelje s malom djecom

Povrh već aktivne akcije prikupljanja rabljenih nosiljki pokrenuta je i kampanja na platformi za zajedničko financiranje Indiegogo 'Lighten the Load'.

Cilj kampanje je skupiti novac za izradu više od sto novih dječjih nosiljki, izdržljivih i sačinjenih od neškodljivih materijala, koje će sašiti žene iz udruge Kamensko. Organizatori vjeruju kako će uspjeh kampanje potaknuti slične projekte diljem Europe.

Ako nemate novca, možete pomoći dijeljenjem kampanje na društvenim mrežama, koristeći službeni hashtag #LightenTheLoad, ili poslati rabljenu nosiljku izravno nositelju kampanje, udruzi Roda na adresu Čančićeva 14, 10 000 Zagreb

Osim Roda i udruge Kamensko, u projektu sudjeluju udruga Blank, organizacija Budimo ljudi, srbijanski fotografski kolektiv Kamerades te tvrtka Brodoto.


Prvotno ciljani iznos od 2.300 američkih dolara je već premašen. U trenutku pripreme ovog članka 57 financijera uplatilo je 3.052 dolara. Do kraja fleksibilne kampanje je ostalo još petnaest dana.

Perkovi su prilagođeni specifičnoj prirodi kampanje. Za pet dolara dobit ćete 'daj pet' od organizatora. Za uplaćenih 23 dolara stiže fotografija iz portfelja srbijanskog kolektiva Kamerades, a za 50 galerija njihovih fotografija.

Sto dolara donijet će vam video sa zahvalom, dok ćete za 250 dobiti dokumentarac o kampanji (uz sve ostalo navedeno).

Petsto dolara omogućit će vam susret s timom koji je organizirao kampanju i priliku da nosiljke isporučite izbjeglicama osobno, dok za 1.000 dolara možete dobiti obrok sirijskih specijaliteta, uključujući i posebno pripremljeni humus nazvan po vama.

Za 5.000 dolara, uz sve navedeno dosad, razglasit će vaše dobro djelo po društvenim medijima. Ako vam je to doista bitno.