VEZA S GOOGLEOM

Qualcomm se već ugnijezdio u Android Wear gadgetima

24.03.2014 u 06:24

Bionic
Reading

Nije posebna tajna da Google i proizvođač mobilnih čipova Qualcomm imaju dobre odnose. Oni su dodatno potvrđeni time što je Qualcomm objavio da su upravo u suradnji s Googleom radili na razvoju novootkrivene Android Wear platforme, ali i proizvođačima čiji će nosivi gadgeti prvi integrirati njihove čipove

Kako piše Qualcomm, povijest suradnje s Googleom je jako duga. Zapravo, kad je Google uopće otkrio ovaj mobilni operativni sustav, Qualcomm je bio tu kako bi pružio podršku za kompaniju iz Mountain Viewa - baš kao i proizvođače koji su se odlučili krenuti s tom platformom, poput HTC-a (model Dream/G1).


Tako je prvi komercijalni Android mobitel bio sa Qualcommovim Snapdragon čipom, a ista stvar je bila i kod prvog Google smartphonea - Nexus One.

'Naši integrirani Snapdragon procesori su iz temelja kreirani tako da pružaju optimalnu potrošnju i performanse, čime se osiguravaju izvrsne performanse uz korisničko iskustvo koje može trajati dulje', stoji na službenom blogu povodom Googleove najave za Android Wear platformu. Iako su LG i Motorola već najavili svoja rješenja, Qualcomm napominje kako su i oni bili pioniri na polju pametnih ručnih satova, s predstavljanjem modela Toq.