IGRAĆE KONZOLE

PS4 i PS5 imat će kontroverznu značajku koja bi vam mogla i pomoći

15.10.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Najnovije konzole iz Sonyja će zahvaljujući softverskoj nadogradnji moći snimati razgovore i, u slučaju zlostavljanja, korisnicima omogućiti prijavu moderatorima

Neki vlasnici PlayStationa 4 koji su preuzeli nadogradnju 8.0 dobili su vrlo neugodno iznenađenje: konzola ih je upozorila da Sony ima pravo snimati njihove glasove zbog moderacije.

Sony inicijalno u nadogradnji nije spominjao snimanje glasa, no tijekom narednog dana kompanija je putem bloga objasnila da, eto, ipak snimaju svoje korisnike, prenosi Verge.

Sudeći prema svemu, pridruživanje glasovnom kanalu, čak i ako ste vlasnik PlayStationa 4, znači da će konzola snimati vaš razgovor i poslati ga Sonyju zbog moderacije - ako to drugi korisnik odluči napraviti. Riječ je o potencijalno invazivnom potezu, no također valja uzeti u obzir da će na ovaj način korisnici moći prijaviti loše aktere koji ih maltretiraju tijekom igranja.

Drugim riječima, Sony nas ne sluša aktivno.

Nadogradnja 8.0 također mijenja način na koji funkcioniraju partiji i poruke, dodaje nove avatare, kontrole za roditelje i podršku za autentifikaciju u dva stupnja.