EDUKACIJA

Algebra predstavila prvi mini MBA Digital program s fokusom na digitalnu transformaciju poslovanja

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 15.10.2020 11:14
  • Objavljeno 15.10.2020 u 11:14
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Algebra

Mini MBA Digital program namijenjen je srednjem i visokom menadžmentu proizvodnih i uslužnih tvrtki, neovisno o veličini i području djelovanja

Algebra u studenom kreće s provedbom mini MBA Digital programa čiji je fokus digitalna transformacija poslovanja tržišno orijentiranih kompanija. Koncept mini MBA programa predstavlja idealan format obrazovanja u vremenu brzih promjena u kojima živimo i radimo, naročito za poduzetnike iz tradicionalnijih gospodarskih grana, rukovoditelje u tvrtkama, poduzetnike i vlasnike rastućih tvrtki, pred kojima je imperativ neizbježnih promjena i konstantni pritisak konkurencije. Znanja koja nudi program Mini MBA Digital već su danas neophodna za sve razine menadžmenta, u svim područjima poslovnog djelovanja, naročito u tvrtkama koje su na vrijeme shvatile neophodnost promjena s kojima će nastaviti rast ili preokrenuti trendove.

Kako je na medijskom briefingu naglasio Ivan Maglić, zastupnik analitičke tvrtke Gartner za Adriatic regiju, još uvijek postoji veliko nerazumijevanje procesa digitalne transformacije među menadžerima velikih, srednjih i malih tvrtki. Prisutna je i velika doza skepse treba li ići u tom smjeru jer neki smatraju kako neki biznisi ne mogu biti digitalno transformirani. Spora tranzicija i prihvaćanje tehnologija, strah od nepoznatog i nespremnost na promjenu poslovnog modela, te slabo povezivanje s drugim industrijskim vertikalama glavni su faktori koji usporavaju procese digitalne transformacije i time ugrožavaju konkurentnost hrvatskih tvrtki na širim tržištima, naglasio je Maglić.

Prema ocjenama eksperata, okupljenih u predavački tim mini MBA Digital programa, u Hrvatskoj danas egzistira nešto više od 1.100 tvrtki raznih veličina koje su temeljem analitičkih i financijskih podataka kandidati za vrlo uspješnu digitalnu transformaciju poslovanja. Na današnjem predstavljanju programa razbijen je i mit o digitalnoj transformaciji kao sveobuhvatnom programu transformacije cijelog poslovanja, koji ima veliku šansu neuspjeha – programa ovog mini MBA programa, naime ide u dva smjera – kako se strateški odrediti prema digitalno transformiranoj budućnosti organizacije, ali i kako kroz inkrementalne korake postizati brze rezultate u odabranim indikatorima: porast prihoda, bolje korisničko iskustvo, optimizacija procesa, smanjenje troškova, učinkovitija raspodjela rada zaposlenika ili povećanje profitne margine.

'Mini MBA program fokusiran na digitalno pokrenuli smo upravo svjesni činjenice da hrvatske tvrtke mahom nisu sustavno i ozbiljno zakoračile na put digitalne transformacije i da je potencijal velik, ali zasad još uvijek neostvaren. Velike i nagle promjene u digitalizaciji, uslijed svjetske pandemije bespovratno su okrenule trendove u korist digitalne transformacije, a zajedničko EU tržište sigurno će stvoriti jake konkurente hrvatskim tvrtkama koje neće razmatrati prilagodbu digitalnom dobu. Nije nevažno i da će za ove procese već krajem ove godine biti dostupna financijska sredstva za privatne kompanije, kroz programe Europske unije. Kako smo i vidjeli na predstavljanju programa, već danas postoje odlični primjeri hrvatskih tvrtki koje su prošle kroz proces digitalne transformacije, ali i konkretni projekti transformacije na kojima su radili naši predavači te očekujem da će to biti okidač za sudjelovanje na edukaciji i početak promjena', naglasio je Arsen Šolić, rukovoditelj MBA programa u Algebri.

Mini MBA Digital je program na kojemu polaznici prolaze kroz deset temeljnih modula i uče kako uskladiti poslovne ciljeve i poslovne vizije s promjenama koje donosi digitalna transformacija, kako prepoznati primjenjivost pojedinih digitalnih tehnologija u procesu transformacije njihove tvrtke i kako pripremiti plan digitalne transformacije organizacije. Razvijanje i usmjeravanje zaposlenika u uvjetima digitalne transformacije, jačanje inovativnih i kreativnih procesa kroz uvođenje novih tehnologija i praćenje potencijala digitalnih tehnologija u poslovanju tvrtke neke su od vještina koje rukovoditelji danas nužno moraju posjedovati, a program Mini MBA Digital ih nudi polaznicima.

Trajanje cjelokupnog programa Mini MBA Digital je pet mjeseci – pohađaju se dva modula mjesečno, svaki po 10 nastavnih sati, u vidu interaktivne nastave radioničkog tipa, u malim i dinamičnim grupama. Po potrebi, i ovisno o epidemiološkoj situaciji u određenom trenutku, predavanja se mogu održavati i online, putem virtualnih učionica.

Deset tema – modula s kojima će se upoznati polaznici Mini MBA Digital programa su: Četvrta industrijska revolucija i industrija 4.0 (nositelji modula Ivan Maglić i Goran Radman), Platforme i poslovni modeli temeljeni na internetu stvari (Marina Pavlić, OiV), Napredne i prediktivne analize poslovnih podataka (Leo Mršić, Algebra), Blockchain tehnologije u primjeni (Vedran Brničević, Suprabit), Automatizacija i robotika u poslovnim operacijama (Kruno Lenac, Gideon Brothers), Primjene virtualne i proširene stvarnosti (Darian Škarica, Delta Reality), Poslovanje u oblaku (Ratko Mutavdžić, Microsoft), Umjetna inteligencija i strojno učenje u poslovanju (Davor Runje, airt), Kibernetička sigurnost i privatnost u poslovanju (Milan Parat, PBZ) i Digitalna transformacija poslovanja (Senad Kulenović, Digitalni nomad).

Algebrin Mini MBA Digital programa započinje 11. studenoga ove godine, a više informacija o mini MBA potražite ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!