MOBILNI NOVITETI

Prvi na svijetu: ZTE predstavio smartfon s kamerom ispod ekrana

02.09.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Axon 20 5G prvi je uređaj koji zahvaljujući malom triku više ne koristi ni izrez niti zubić, već selfi kamericu skriva doslovno ispod strakla prednjeg prikaza

Nakon nekoliko najava, ZTE je konačno predstavio svoj najnoviji smartfon pod imenom ZTE Axon 20 5G - prvi mobilni uređaj za serijsku proizvodnju sa selfi kamerom ispod ekrana. Unatoč zanimljivom tehnološkom novitetu, uređaj je i dalje pripadnik srednjeg razreda - u Kini se prodaje po cijeni od 320 dolara (oko 2000 kuna).

ZTE kaže da se ispod ekrana nalazi kamera od 32 MP te da se prozirnost postiže 'vrlo prozirnim materijalom koji uključuje nove anorganske premaze' kao i optimizirane softverske algoritme kojima poboljšava kakvoću fotografija. Naravno, dosta je teško ovo procjeniti bez testiranja smartfona iz prve ruke, kažu iz The Vergea.

Što se pogona tiče, ZTE Axon 20 5G pokreće Snapdragon 765G i baterija od 4220 mAh, dok za zaslon koristi 6.92-inčni OLED panel sa ugrađenim senzorom za otisak prsta. Stražnji sustav kamerica uključuje primarni senzor od 64 MP, ultra širokokutnu kamericu od 8 MP i makro kameru od 2 MP. Što se memorije tiče, dostup ne su dvije verzije - 6 GB RAM-a i 128 GB zapremnine ili 8 GB RAM-a i 256 GB zapremnine. Obje verzije podržavaju SD kartice.