E-OBRAZOVANJE

Profil uvodi interaktivne digitalne udžbenike

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 05.11.2013 16:05
  • Objavljeno 05.11.2013 u 16:05
Profil klik – digitalni udžbenici

Profil klik – digitalni udžbenici

Izvor: Promo fotografije / Autor: Profil

Pomoću video zapisa i animacija moći ćete vidjeti, primjerice, kako su tektonske ploče kroz vrijeme stvorile kontinente, kako nastaju i djeluju vulkani, kako funkcionira ljudsko srce, kako se ponašaju krvna zrnca i tome slično

Profil klik - digitalni udžbenici prvo je, tvrde u Profilu, sveobuhvatno softversko rješenje za multimedijske digitalne udžbenike u Hrvatskoj, koje će učenicima osnovnih i srednjih škola omogućiti interaktivno istraživanje svih predmeta u hrvatskim školama.

Multimedijska digitalna izdanja nadogradnja su tiskanim udžbenicima te su osmišljena tako da se korisnik njima može usporedno služiti.

Interaktivno upoznavanje nastavne materije osigurano je trodimenzionalnim animacijama, video i zvučnim zapisima, interaktivnim objektima i kvizovima, slikovnim prilozima i fotogalerijama, prezentacijama, tablicama te poveznicama na web i sadržaj unutar udžbenika.

Kroz video zapise i animacije moći ćete vidjeti, primjerice, kako su tektonske ploče kroz vrijeme stvorile kontinente, kako nastaju i djeluju vulkani, kako funkcionira ljudsko srce, kako se ponašaju krvna zrnca i tome slično.

Profil

Profil

Izvor: Promo fotografije / Autor: Profil

Digitalne udžbenike moguće je obilježavati, označavati i u njih upisivati vlastiti sadržaj, pri čemu je sav obilježeni tekst moguće pregledati na jednom mjestu, ispisati ga ili eksportirati u zaseban dokument na vlastitom računalu.

Sadržaj je stvoren u Profilovoj vlastitoj produkciji ili otkupljen od poznatih europskih produkcijskih kuća poput BBC-a te je u potpunosti usklađen sa zahtjevima i osobitostima hrvatskog obrazovnog sustava.

'Sve animacije su samostalno izrađene ili otkupljene te prilagođene. Sva multimedija traje od 30 sekundi do tri minute, što znači da dozvoljava aktivno uključivanje u nastavni proces bez njegova ugrožavanja, a djeci omogućava istraživanje onog dijela nastavnog gradiva kojeg dosad u redovnoj nastavi nisu mogli', kaže izvršna direktorica Profila Maja Brkljačić.

Udžbenicima je moguće pristupiti s bilo kojeg PC ili Mac računala te iPad ili Android tableta, za koje su razvijene posebne nativne aplikacije.

Jednom kada odaberete svoje naslove, možete im pristupiti u svakom trenutku putem svoje virtualne police s knjigama, a kompletan sadržaj, bilješke, oznake i intervencije koje su napravili automatski se usklađuju putem cloud sustava sa svim uređajima na kojima je njihov udžbenik instaliran.

Kompletan portfelj udžbenika na platformi Profil klik - digitalni udžbenici bit će dostupan od 14. studenoga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!