'THE 3RD I'

Profesor fotografije ugrađuje si kameru u glavu

17.11.2010 u 05:50

Bionic
Reading

Ugradnja čipova i raznih drugih tehnoloških implantata u ljudsko tijelo zasad nam još uvijek zvuči kao znanstvena fantastika, no ne i profesoru fotografije sa Sveučilišta New York

Wall Street Journal izvještava da će si Wafaa Bilal, irački profesor zaposlen kao asistent na Umjetničkoj školi pri Sveučilištu New York, u sklopu svog najnovijeg projekta u stražnju stranu lubanje ugraditi minijaturnu kameru.

Svoj projekt Bilal je nazvao 'The 3rd I', a na njegovu realizaciju odlučio se jer je u današnje užurbano vrijeme gotovo nemoguće dokumentirati svaki segment svog života. Ovaj problem pokušat će riješiti ugradnjom minijaturne kamere na zatiljak svoje glave.

Kamera će svake minute snimiti jednu fotografiju, a koju će zatim bežičnom vezom prenositi na pripadajuće zaslone smještene u katarskom Muzeju modernih umjetnosti. Upravo je spomenuti muzej i glavni financijer projekta 'The 3rd I'.

Projekt profesora kiborga povukao je na Sveučilištu New York problem pitanja privatnosti, no prema tvrdnjama njegova tvorca, kamera će imati ugrađeni poklopac objektiva, kako bi se u željenim situacijama mogla isključiti mogućnost fotografiranja.

Kako vam se sviđa ideja ugrađivanja fotoaparata u lubanju?