NEMAJU STIDA

Prodaje se 21. stoljeće, šest kuna po fanu

29.10.2013 u 15:18

Bionic
Reading

Tko to pokušava za pedesetak tisuća kuna unovčiti digitalnu imovinu dnevnika koji je neslavno propao nakon samo nekoliko mjeseci izlaženja, iza kojeg su ostali dugovi, kaznene prijave i puno gorčine?

'Prodaje se Facebook stranica 21. stoljeća. 7,5 tisuća fanova. Cijena šest kuna po fanu. Može i u dvije rate. Javite nam se u inbox s povjerenjem!' Taj je oglas osvanuo na stranici dnevnog lista 21. stoljeće na Facebooku. Stranica je u međuvremenu, čini se, na brzinu ugašena.

'Ne prodaju gazde FB page. Prodaju radnici koji nisu dobili plaće, novinari i fotografi koji su ostali bez mjeseci rada i novca. Hvala vam što ste fer i OK', objavio je administrator koji tvrdi kako je stranicu preuzela udruga U ime novinarskih obitelji, s ciljem informiranja šire javnosti o problemu neplaćanja onih koji pošteno odrađuju svoj posao.

'Hvala svima što ste šerali info o ovoj stranici i prodaji fanova. Htjeli smo skrenuti pažnju na problem novinara i fotografa koji su ostali bez svojih višemjesečnih plaća u ovoj novini', stoji također na stranici.

Zavirili smo u Registar udruga Republike Hrvatske. Udruga registrirana pod tim nazivom ne postoji. Iako se to tražilo više puta, administrator se odbio predstaviti imenom i prezimenom.

Oglas je dočekala lavina negativnih komentara i optužbi. 'Deset mjeseci vas nema u news feedu, niste napisali riječi o neplaćanju radnika, kako vaših, kako tuđih. Očigledno je lozinku imao netko. I sad hoćete prodati naše podatke i pristup profilima, i još nam pokušavate nabiti osjećaj krivnje jer vam ne damo? Svaka čast', napisala je jedna korisnica.

U vrlo kratkom roku stranica je izgubila oko četiristo lajkova potpore. Mnogi pozivaju svoje prijatelje da povuku lajk koji su dali 21. stoljeću, a nekoliko ih je poslalo i prijavu Facebooku tražeći zatvaranje stranice.

Admin je brzo reagirao: 'Ljudi, niste u redu. Odmah ste krenuli anlajkati page. A mi prodajemo stranicu jer su nam osnivači i direktori ostali dužni nekoliko plaća, pa gledamo da barem jedno dijete prehranimo ako već ne možemo cijelu obitelj.'

Kako je krenulo, neće im baš poći za rukom.