IGRAĆE KONZOLE

Procurile prve slike novog kontrolera za Xbox, šuška se i o još jednoj konzoli

10.08.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Neslužbene slike pakiranja novog kontrolera otkrivaju i ime nenajavljene jeftinije inačice nadolazeće igraće konzole

Microsoft sljedećeg mjeseca navodno planira razotkriti drugu jeftiniju Xbox konzolu nove generacije, a ako je vjerovati glasinama - njezino ime bit će Xbox Series S. Prema izvješću The Vergea, na Twitteru su se prvo pojavile slike novog kontrolera koje su kasnije potvrđene kao prave.

Kontroler je kupljen na web stranici za preprodaju, a na pakiranju piše da 'radi i na Xboxu Series X i Xboxu Series S. Microsoft još nije razotkrio Xbox Series S, niti je pričao o bijelom kontroleru za Xbox Series X. Kad smo već kod glasina, vrijedi napomenuti da se na internetu prošlog mjeseca pojavio i tajnoviti bijeli kontroler za Xbox Series X, što znači da se ove fotografije podudaraju sa ostalim trenutno dostupnim informacijama.

Xbox Series S će vrlo vjerojatno biti jeftinija verzija novog Xboxa pod kodnim imenom Lockhard. Microsoftov dokument koji je na internetu završio u lipnju spominje dvije konzole - Xbox Series X devkit nosi ime 'Dane' i u sebi ima specijalni mod 'Lockhart' koji sadrži hardverske profile nešto slabije Microsoftove konzole.

Lockhart će tako vjerojatno imati 7.5GB RAM-a, oko 4 teraflopsa GPU-a te CPU kojeg možemo pronaći i u Xboxu Series X. Nova jeftinija konzola bi trebala biti predstavljena prije kraja ovog mjeseca, prenosi The Verge.