HRPICA NOVITETA

Procurila nadogradnja za Windows 8.1, Microsoft nije sretan

03.02.2014 u 19:33

Bionic
Reading

Baš kako to obično biva, sljedeća važnija nadogradnja za Windows 8 već se može pronaći ilegalno na različitim adresama za razmjenu datoteka. U pitanju je 'build' oznake '9600.16596.WINBLUES14_GDR_LEAN.140114-0237', za koji se navodi da je star otprilike tri tjedna, a što znači da je konačna verzija sasvim sigurno u samoj finalizaciji

Nadolazeća nadogradnja operativnog sustava neće donijeti toliko značajnih noviteta kao što je to bio slučaj s Windows 8.1 (Blue), ali ovi minijaturni će i dalje biti vidljivi - posebno onima kojima su te 'sitnice koje život znače' prilično smetale. Primjera radi, sada više neće biti potrebno tražiti dugme za gašenje računala, već će se ono nalaziti na Startu, odmah do još jednog novog dugmeta - za pretragu.

Za još lakše upravljanje računalnim glodavcem trebao bi se pobrinuti i poseban kontekstualni izbornik te gornji dio okvira koji će se pojaviti u aplikacijama 'Metro'. Njih će sada uz klik mišem biti moguće zatvoriti, smjestiti izvan pogleda (npr. u taskbar) ili pridružiti ('snap to') drugim aplikacijama na ekranu na mnogo jednostavniji, ili barem mnogo vidljiviji način nego ranije.

Internetski preglednik Internet Explorer, barem u procurenoj varijanti sustava, nalazi se u verziji 11.0.3, a unutar njega smješten je i 'Enterprise Mode' koji se trenutačno razvija. Od ostalih sitnica vrijedi izdvojiti i to da se u PC Settings (verziji 'Metro' Control Panela) nalazi i izravni link na klasični Control Panel, no neke od postavki se i dalje pojavljuju u dvostrukoj varijanti. Više o svemu se može pronaći na izvornom linku, a treba dodati kako se nadogradnja službeno očekuje u trećem mjesecu.