3D ISPIS - ČIME GOD

Printanje Nutellom jednostavno zvuči mljac

11.06.2014 u 15:41

Bionic
Reading

Kompanija Stuctur3D Printing je nedavno otkrila ekstruder za 3D pisače, kojim se horizonti primjenjivosti (opet) značajno šire. Discov3ry ekstruder ulazi u igru tako što bilo kojem FDM 3D pisaču omogućuje ispis virtualno bilo kakvim materijalom - pa i Nutellom

Ako je materijal moguće pretvoriti u kakvu pastu, vrlo moguće da je nju moguće iskoristiti i za 3D ispis. Neovisno je li riječ o silikonu za zatvaranje pukotina, šećernoj glazuri, maslacu od kikirikija, lateksu, Nutelli, glini, ili bilo čemu sličnom - Discov3ry ekstruderom za 3D pisače se otvara hrpa mogućnosti primjene.

Naravno - nije riječ samo o tome što su svi materijali u obliku paste - već su prilično jeftini za korištenje. Ispis hrane, slastica i sličnog nikad nije bio bliže - uobičajenom domaćinstvu. Ekstruder će, riječima kompanije, raditi s bilo kojim 3D FDM pisačem koji za osnovu ima koračni motor. 'Ako pisač već koristi plastičnu nit, i to je kompatibilno s Discov3ryjem', stoji u Kickstarter kampanji kompanije Structur3D Printing.

Printanje Nutellom jednostavno zvuči mljac


Ekstruder je moguće nabaviti za svega 249 američkih dolara u sklopu Kickstarter kampanje, a stiže uz više uložaka. Prve isporuke se očekuju u rujnu ove godine za beta naručitelje.