SIDE CAR

Pretvorite tablet u drugi ekran za laptop

10.10.2013 u 10:23

Bionic
Reading

SideCar silikonski je držač koji omogućava pretvaranje tableta u drugi ekran koji se potom može spojiti s laptopom u funkcionalan sustav

Ako ste ikad isprobali rad na dva ekrana ili takav sustav koristite svakodnevno, znate koliko to može biti korisno.

No što kada ste na putu ili trebate održati nekakvu prezentaciju i nedostaje vam taj, drugi, ekran?

Ekipa iz američke tvrtke Venos ponudila je zanimljivo rješenje za taj problem. SideCar svojevrsni je držač tableta koji omogućava da tablet iskoristite kao drugi ekran uz laptop.

Sam držač napravljen je od silikona i neće oštetiti ni ekran laptopa niti tableta.

Dovoljno je postaviti ga na rub laptopa i u drugi utor ugurati tablet. U tren oka dobijete sustav s dva ekrana koji možete međusobno povezati s nekim od dostupnih programa odnosno aplikacija.

SideCar nema nikakvih posebnim elektroničkih dijelova niti mu je uloga softverski povezati uređaje.

Iz Venosa ističu da je SideCar najjednostavniji način stvaranja dvostrukog ekrana kad ste na putu.

Međutim, SideCar je još uvijek u fazi prototipa i registracije patenta. U tijeku je i kampanja na Kickstarteru za prikupljanje financijskih sredstava za pokretanje proizvodnje.

U Venosu procjenjuju da bi im trebala 21 tisuća dolara (oko 118 tisuća kuna) kako bi usavršili prototip i pokrenuli masovnu proizvodnju.

Ako prikupe potrebna sredstva, a sada su negdje na polovici traženog iznosa, SideCar bi mogao krenuti u proizvodnju već krajem 2013. godine.

Predviđaju da bi maloprodajna cijena za ovaj držač bio oko 29 dolara (163 kune).

Iako se nekima ideja svidjela, drugi upozoravaju kako bi težina tableta mogla oštetiti ekran laptopa ili iskriviti sam poklopac.

Zato u Venosu ističu kako bi držač trebalo koristiti samo s novijim generacijama MacBooka i u kombinaciji s iPhone 5 ili iPad minijem, kako težina tableta ne bi oštetila laptop.