RETRO MANIJA

Posjetite Pica Pic - Lunapark za LCD igrice

21.02.2015 u 08:31

Bionic
Reading

Pica Pic specijalni je gejmerski sajt na kojem fanovi starinske digitalne zabave mogu pronaći naslove koji će ih razgaliti do suza (uzrokovanih nostalgijom, naravno)

Ako ste rođeni u sedamdesetim ili osamdesetim godinama prošlog stoljeća, onda ste jamačno barem jednom zaigrali čudesne male LCD videoigre. Vječiti šarm tih 'plik-plok' videoigara možete proživjeti i danas posjetite li fenomenalnu web-stranicu Pica Pic, svojevrsni online muzej posvećen ovim, danas izumrlim uređajima.

Stranica je upakirana u elegantni retro dizajn, što je fantastičan odah od 'emulatorskih' sajtova koji vam nude klijent i ROM-ove u sterilnom, gotovo užasavajućem okružju. Pica Pic svaku od igara predstavlja s originalnim kućištem, a moguće ih je zaigrati korištenjem pažljivo mapiranih tipaka na tipkovnici. Drugim riječima, ako imate dovoljno malen monitor ili visoku razlučivost, imat ćete osjećaj kao da igrate pravu stvar

Premda mlađim generacijama ovo sve vjerojatno izgleda prilično besmisleno, uzmite u obzir kako se radi o stvarima koje su mnogi od nas igrali dok smo bili mali klinci. I, vjerujte nam, oskudna grafika i užasno iritantan zvuk u to doba su bile najbolja stvar u svemiru.

Pica Pic možete posjetiti kliknuvši ovdje