TEHNO SAVJETI

Podesite svjetlinu ekrana na Samsung Galaxyju S10 uz ove učinkovite trikove

23.11.2019 u 18:18

Bionic
Reading

Ako vaš Galaxy S10 cijelo vrijeme mijenja svjetlinu ekrana, postoji nekoliko načina kako ga možete obuzdati i cijelu stvar ručno dovesti u red

Samsung Galaxy S10 dizajniran je kako bi promijenio svjetlinu ekrana ovisno o svjetlini okoline i to radi pomoću funkcije Adaptive Brightness (prilagodljiva svjetlina). Ako koristite mod za očuvanje baterije, uređaj će smanjiti svjetlinu ekrana kada postotak baterije dosegne određenu razinu, prenosi Business Insider.

Ako sve funkcionira kako spada, trebali biste primjetiti promjene u svjetlini koje se automatski aktiviraju kada, primjera radi, izađete iz tamnog stana na dnevno svjetlo. U nekim slučajevima, odnosno kod nekih korisnika, osnovne postavke ove značajke nisu dovoljne, no na sreću - postoje metode kojima možete 'trenirati' telefon da se prilagodi vašem 'režimu rada'.

Funkcija Adaptive Brightness koristi umjetnu inteligenciju kako bi pratila način na koji mijenjate svjetlinu telefona zavisno o svjetlini okoline i onda počne sama mijenjati postavke kada zaključi da biste upravo vi to htjeli napraviti. Drugim riječima - ona uči o vašim navikama i prilagođava se upravo vama.

  • +8
Samsung Galaxy S10+ Unboxing i slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

To također znači da značajki treba malo vremena da se privikne na vaše preference. Za treniranje umjetne inteligencije, doduše, trebat ćete izvaditi telefon u različitim osvjetljenjima i podesiti ju, pokazavši smartfonu što zapravo želite. To radite tako da povučete Control Center i koristite slajder za svjetlinu. Uz dovoljan broj vaših intervencija, umjetna inteligencija će naučiti što od nje želite. Naravno, ako vam cijela ideja treniranja umjetne inteligencije baš ne sjedi, funckiju je moguće deaktivirati.

Kako isključiti Adaptive Brightness na Galaxyju S10?

Prije nego što pribjegnete deaktivaciji predlažemo da dozvolite uređaju da se privikne na vaše navike - za što će vam trebati nekoliko tjedana. Ako i nakon toga smartfon ne 'sluša' i mijenja svjetlinu na način koji vam ide na živce, značajku prilagodljive svjetline ekrana možete i isključiti. To radite odlaskom u Settings>Display>Adaptive Brightness, s time da funkciju gasite pomakom prekidača prema lijevo.

Možda je krivac i baterija

Jeste li znali da na svjetlinu vašeg ekrana može utjecati i postotak baterije? Ako je vaš uređaj zbog niske razine baterije prebačen na adaptivni sustav uštede energije, smartfon će sam od sebe mijenjati svjetlinu kako bi vam pružio čim više rada prije nego što se konačno ugasi.

Za gašenje adaptivne uštede povucite vrh ekrana kako biste prikazali Control Center. Pritisnite i držite 'Power mode' dok ne vidite postavke za ovu značajku i tamo u postavkama provjerite je li uključena značajka 'Adaptive power settings'. Ako je, možete ju isključiti prebacivanjem prekidača.