novi napad

Propust u WhatsAppu: Hakeri neometano mogli pristupati porukama

18.11.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Iako su uočene nepravilnosti u međuvremenu otklonjene, svi korisnici WhatsAppa pozvani su da instaliraju najnoviju verziju aplikacije kako bi se zaštitili od mogućih napada

WhatsApp je popravio problem koji je hakerima omogućavao da pomoću zlonamjernih MP4 video datoteka pristupaju porukama i datotekama pohranjenima u aplikaciji.

Propust - identificiran kao CVE-2019-11931 - omogućio je napadačima da pošalju posebno izrađenu MP4 datoteku za daljinsko izvršavanje zlonamjernog koda na napadnutom uređaju.

'WhatsApp stalno radi na poboljšanju sigurnosti naše usluge. Objavljujemo izvještaje o potencijalnim prijetnjama u skladu s najboljim praksama u industriji', komentirali su iz WhatsAppa. 'U ovom slučaju nema razloga vjerovati da su korisnici bili ugroženi.'

Bug je utjecao na Androide verzija starijih od 2.19.274, verzije iOS-a prije 2.19.100, verzije Enterprise Clienta prije 2.25.3, verzije Windows Phonea prije i uključujući 2.18.368 te inačice Business za Android prije 2.19.104 i Business za iOS prije 2.19.100.

  • +4
Jeste li znali za ove superkorisne trikove za Whatsapp? Izvor: Creative Commons / Autor: NN

Iako nema naznaka da je hakerskih napada doista bilo, ova vijest dolazi nakon što je WhatsApp otkrio da je najmanje dvadesetak profesora, odvjetnika, aktivista Dalita i novinara u Indiji bilo meta napada špijunskim softverom Pegasus tvrtke NSO Group. WhatsApp je u međuvremenu pokrenuo tužbu protiv ove izraelske tvrtke zbog malwarea ubačenog u telefone više od 1400 korisnika.

Svi korisnici WhatsAppa pozvani su da instaliraju najnoviju verziju aplikacije kako bi se zaštitili od mogućih napada, piše The Next Web.