ZASAD U V. GORICI

Platite parkiranje aplikacijom za mobitel!

16.06.2014 u 15:28

Bionic
Reading

Velika Gorica upravo je postala prvi grad u Hrvatskoj u kojem je parkiranje moguće platiti posebnom aplikacijom ParkWallet

Plaćanje parkinga po Hrvatskim gradovima SMS porukama prisutno je već neko vrijeme te podržava rad svim uređajima. Domaća tvrtka IPT (Information Products Technology) zamislila je ovu radnju pripadajućom aplikacijom, a upravo je dojavila da je Velika Gorica postala prvi grad u Hrvatskoj u kojem je preko aplikacije ParkWallet moguće platiti parkiranje.

ParkWallet je aplikacija koja omogućava plaćanje parkiranja u gradovima širom Hrvatske naplatom putem kreditnih kartica American Express, Visa, MasterCard bilo kojeg izdavatelja. Tvrtka IPT d.o.o. razvila je ParkWallet u suradnji s Hrvatskom parking udrugom, čije će članice (gradovi i mjesta) moći omogućiti ovaj vid naplate parkiranja u svojim parkirališnim zonama te s PBZ Card-om koji osigurava prihvat, autorizaciju i terećenje navedenih sredstava plaćanja. Trenutačno je plaćanje parkiranja putem ParkWalleta omogućeno u gradu Velikoj Gorici. U planu je omogućavanje naplate u preko 60 gradova uključujući i Zagreb u bliskoj budućnosti, stoji između ostalog u objavi iz kompanije.

Aplikacija je izuzetno jednostavna za korištenje. Nakon obavezne registracije te unosa podataka kreditne kartice koju želite koristiti, putem aplikacije ParkWallet možete u Velikoj Gorici platiti parkiranje. Kompanija IPT navodi da će uskoro biti podržano plaćanje parkinga u svim gradovima koji su članovi HPU-a (Hrvatske parking udruge).

Svoje aktivnosti preko aplikacije ParkWallet možete pratiti preko bilo kojeg mobitela na iOS-u ili Androidu te preko web-sučelja, ako se prijavite na adresi parkwallet.ipt.hr

Više detalja o aplikaciji ParkWallet te sustavu naplate na ovom linku