U POTRAZI ZA ZARADOM

Plati, pa dijeli: Evo što je Netflix počeo raditi da doskoči dijeljenju lozinki

19.07.2022 u 09:46

Bionic
Reading

Netflixova eksperimentalna značajka ‘ask’ napravljena je za ljude koji streamaju na TV-u izvan kuće dulje od dva tjedna

Netflix isprobava nov način borbe protiv dijeljenja lozinki. Korisnici iz Argentine, El Salvadora, Gvatemale, Hondurasa i Dominikanske Republike dobili su zahtjev da plate dodatan iznos ako račun koriste na TV-u spojenom na lokaciji izvan primarnog kućanstva dulje od dva tjedna. Svako dodatno kućanstvo košta oko 21 kunu mjesečno, osim u Argentini gdje doplata iznosi oko 9 kuna.

Prema Netflixu i izvješću iz Bloomberga, pretplatnici u spomenutim područjima imaju jednu primarnu adresu gdje Netflixu mogu pristupiti bez smetnji, što uključuje i povremena putovanja. Testiranje će omogućiti kupovinu dodatnih 'domova', odnosno 'dozvoljenih' lokacija.

Ako Netflix na novoj lokaciji nastavite koristiti dulje od dva tjedna, a ne platite - pristup Netflixu na tom uređaju bit će blokiran. Prepoznavanje lokacija vrši se provjerom IP adrese.

Netflix također u spomenutim zemljama planira uvesti funkciju koja prati mjesta na kojima se račun koristi i na kojima je pristup blokiran. Ako koristite osnovni plan, možete dodati jedan dodatni 'dom', a ako ste na premijskoj pretplati, možete dodati tri.

Netflix je nove načine dijeljenja lozinki počeo testirati svega par tjedana nakon objave povišenja cijene usluge u SAD-u. Firma također radi na planu pretplate koji u sebi ima reklame, pri čemu će joj pomoći Microsoft.

Sudeći prema svemu, Netflix pokušava pronaći nove načine zarade jer je u travnju ove godine nakon naglog porasta broja korisnika tijekom pandemije po prvi put objavio da gubi pretplatnike.