E-ŽUPANIJA

PGŽ i CARNet potpisali sporazum o suradnji

13.09.2011 u 15:49

Bionic
Reading

Sporazum o poslovno - tehničkoj suradnji između Primorsko - goranske županije i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet potpisali su danas zamjenik župana Vidoje Vujić i ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić

Sporazum je potpisan u sklopu projekta „e-Županija“, čiji je cilj modernizacija javne uprave i povezivanje sa znanstvenom i gospodarskom zajednicom putem širokopojasnih optičkih mreža.

Time bi se, kako se planira, ostvarile prednosti vezane za troškove telefoniranja, povezivanja lokacija, povezivanja na internet, besplatnog pristupa internetu te razvoja mrežne infrastrukture.

CARNet je na osnovi popisa lokacija ustanova u nadležnosti županije, koje bi se povezale DTK (distributivno -kanalizacijska infrastruktura) i optičkom mrežom već izradio procjenu troškova prema kojima se ukupno ulaganje procjenjuje na više od 10,8 milijuna kuna.

U nastavku projekta utvrdit će se dinamika i troškovi projektnih faza i izvidjeti mogućnosti financiranja projekta, posebice iz fondova EU, rečeno je.