KONCEPT FRACTAL

Peugeot otkrio električni coupé sutrašnjice

07.09.2015 u 12:03

  • +6

Peugeot Fractal koncept

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Bionic
Reading

Peugeot je proteklih godina imao uspona i padova sa svojim malim sportskim jurilicama. No Francuzi teško da odustaju od lova na san, a njegov je prvi jasniji oblik Fractal - konceptni kupe na električni pogon

Fractal je kupe dužine svega 3,8 metara s rasporedom sjedenja dva plus dva i s mogućnosti uklanjanja krova, a cijela filozofija oko dizajna počiva u zvuku. Francuski proizvođač navodi kako je upravo ovaj uradak vizija kako bi mogla izgledati, zvučati i funkcionirati njihova buduća vozila.

Premijeru bi vozilo trebalo imati na Frankfurt Motor Showu, no već sada mnogima rastu zazubice oko ove minijature. I dok je vanjština u nekim elementima već poznata (uz, naravno, tipično agresivne linije i LED rasvjetu), unutrašnjost je već krajnje neobična.

Peugeot otkrio električni coupé sutrašnjice


Velik dio unutrašnjih ploha (pod, vrata) prekriven je posebnim materijalom izvedenim u blokovima nastalim 3D ispisom, a koji služi poput studijskog materijala za apsorbiranje neželjenog zvuka. Naravno - i kako bi integrirani sustav od 12 zvučnika pružio što čišću zvučnu sliku.

Instrument ploča je izvedena u potpuno digitalnom izdanju, a Peugeot navodi kako će se taj detalj vrlo brzo početi pojavljivati u serijskim vozilima. Srce vozila Fractal čini par električnih motora koji razvija ukupno 201 konjsku snagu.