ZAVRŠENO NATJECANJE

Pet timova ulazi u Startup Factory Zagreb

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 23.09.2016 08:33
  • Objavljeno 23.09.2016 u 08:33
Startup Factory Zagreb 2016

Startup Factory Zagreb 2016

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Startup Factory Zagreb

Za ulazak u desetotjedni predakceleracijski program za startupove izborili su se timovi Zagreb City Challenge, Drop Table, Vollo, Run Zagreb i Freewa

Održan je SFZGBootcamp, događaj namijenjen startup tvrtkama, timovima i pojedincima koji su prezentirali svoje ideje, pokazali vještine i pokušali uvjeriti evaluacijski odbor kako upravo njihov projekt potencijalno može ostvariti profit na tržištu.

Uvodno predavanje Bootcampa održao je njemački poduzetnik i stručnjak za digitalni turizam Martin Reents - matematičar, fizičar, dobitnik nagrada za pokretanje startupa.

Kroz predavanje potkrijepljeno primjerima iz prakse između ostalog je istaknuo kako se neke prilike u životu pružaju samo jednom i nikada više te kako je za prijavljene timove Startup Factory Zagreb možda upravo ta jedinstvena i neponovljiva prilika.

No, s obzirom na iskustva s tržišta i dostupne statističke podatke istaknuo je kako, bez obzira ako i ideja koju timovi razvijaju kroz ovaj projekt ne uspije, nije kraj svijeta, jer postoji još uvijek neograničen broj ideja koje čekaju da ih netko razvije i komercijalizira.


Po završetku predavanja timovi su povezani s mentorima, nakon čega su se bacili na brušenje ideja i pripremom za prezentaciju.

Natjecanje Bootcamp je provedeno kroz dva kruga predstavljanja pred publikom, evaluacijskim odborom i ostalim natjecateljima. U prvom krugu sudjelovala su 22 predselektirana tima.

Nakon prvog kruga mentori su individualno sa svakim timom razrađivali ideje, ukazivali na bitne parametre i brusili prezentacijske vještine.

Potom su timovi krenuli u finalni krug natjecanja. Kao pobjednici u program Startup Factory Zagreb ući će timovi Zagreb City Challenge, Drop Table, Vollo, Run Zagreb i Freewa.

Odabrani timovi uskoro će se priključiti programu koji će trajati deset tjedana, a tijekom kojeg će nastaviti razvijati i usavršavati svoje ideje.

Startup Factory Zagreb je prvi no-equity predakceleracijski program u Hrvatskoj namijenjen razvojnim timovima i startupovima kojeg je pokrenula Razvojna agencija Zagreb.

Partneri programa su Hrvatski Telekom, IBM i tvrtka SmartIS. Podršku programu pružaju Turistička zajednica grada Zagreba, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Studentsko poduzetništvo u Centru karijera FER-a, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, Founder Institut, eSTUDENT i Spin City.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!