IBM SOLUTION SUMMIT 2013

Pet tehnologija oblikuje budućnost

Damir Zec IBM Hrvatska

Damir Zec IBM Hrvatska

Izvor: Promo fotografije / Autor: IBM Hrvatska

Društveno i mobilno poslovanje, ogromne količine podataka (Big Data), analitika i računalstvo u oblacima duboko će utjecati na tvrtke, organizacije i pojedince, moglo se čuti tijekom otvaranja konferencije IBM Solution Summit 2013.

'Najvažnija su tema u današnjoj informatici podaci i njihov eksplozivan rast', rekao je poslovni direktor IBM-a Damir Zec otvarajući konferenciju pod sloganom Preoblikujmo budućnost zajedno.

Iznio je podatke prema kojima jedan od trojice poslovnih lidera često donosi odluke na temelju informacija kojima ne vjeruje ili su mu nedostupne, dok jedan od dvojice tvrdi da nema pristup informacijama koje su mu potrebne za posao.

Pet tehnologija vrši dubok utjecaj na današnji svijet: mobilne tehnologije, računalstvo u oblaku (cloud computing), društvene mreže, instrumenti/senzori i pojava sve veće količine podataka (big data). One se brzo razvijaju i međusobno konvergiraju, utječući na svaku tvrtku, organizaciju i pojedinca.

Zec je naveo kako su čak 80 posto svih podataka koji danas postoje nestrukturirani  podaci. Najveći izazov je razumjeti ih i steći koristan uvid iz njih.

IBM Hrvatska

IBM Hrvatska

Izvor: Promo fotografije / Autor: IBM Hrvatska

Rainer Pirker, IBM-ov stručnjak za mobilne tehnologije iz Softver grupe zadužen za inicijativu Mobile First, održao je predavanje pod nazivom Mobility beyond the hype - are you and your customers ready.

'Mobilnost je sada u točki u kojoj je internet bio prije 15 godina. Kako je internet transformirao industrije kao što su bankarstvo, turizam i zdravstvo, tako će to učiniti i mobilnost.

Ulazimo u drugi val mobilne revolucije, a to je mobilni biznis. Mobilnost može pomoći organizacijama da inoviraju svoje poslovne modele, omogućavajući im ulazak na nova područja poslovanja i definirajući nove industrije.

Upotreba mobilnih tehnologija može smanjiti kapitalne troškove i povećati produktivnost. Kompanije koje ne iskoriste mobilne mogućnosti suočit će se s problemima u svome poslovanju', rekao je Pirker.

Jednodnevna konferencija IBM Solution Forum 2013. održava se u Poreču. Nakon deset godina naslijedila je IBM Forum.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!