OTKRILI IH SLUČAJNO

Pedofili se kriju i u trgovinama online

26.03.2012 u 13:58

Bionic
Reading

Pedofili sakrivaju fotografije seksualnog zlostavljanja djece na stranicama koje izgledaju kao obični web shopovi,upozorava zaklada Internet Watch

Tu taktiku, piše BBC, koriste sve češće. Na prvi pogled, te stranice izgledaju kao bilo koja od ogromnog broja trgovina online. No pedofili do zabranjenog sadržaja mogu doći putem koji ih vodi do posebnog dijela sitea.

Sličnu tehniku koriste mnoge trgovine online kako bi česte kupce usmjerile odmah prema onome što ih zanima, umjesto da se moraju probijati iznova od početne stranice.

To će, rekla je šefica Internet Watcha Susie Hargreaves, biti novi izazov za policiju i druge agencije koje se bave pronalaskom takvih sadržaja.

U brojnim slučajevima skriveni pedofilski sadržaj otkriven je nakon prijave korisnika koji bi na njega naletjeli slučajno. Zabilježili su ih 600 tijekom 2011. godine.

Ukupno gledano, čini se kako se broj siteova koji prodaju dječju pornografiju tijekom prošle godine praktično prepolovio. Vjerojatno je to posljedica razmjerno brojnih i čestih policijskih akcija diljem svijeta, ali i sve lukavijih načina skrivanja.

Preuzmite izvješće zaklade Internet Watch: Internet Watch Foundation 2011 Annual and Charity Report.