VIZIJA BUDUĆNOSTI

Pametno kuhanje, treniranje... Što je sve Samsung pokazao na CES-u 2021

 • Autor: Damir Rukavina
 • Zadnja izmjena 13.01.2021 11:31
 • Objavljeno 13.01.2021 u 11:31
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Samsung je predstavio nove proizvode na virtualnoj konferenciji za medije u okviru najznačajnijeg međunarodnog sajma potrošačke elektronike CES 2021 i pokazao kako nastavlja s inovacijama stvarajući rješenja koja su fleksibilna, inteligentno povezana i koriste AI, priopćili su iz kompanije

'Naš svijet izgleda drugačije i mnogi od nas suočeni su s novom stvarnošću u kojoj je, između ostalog, naš dom dobio veći značaj. Naše su inovacije osmišljene kako bi pružile osobnija i intuitivnija iskustva koja izražavaju osobnost korisnika. Trudimo se donijeti im inovacije sljedeće generacije s AI-jem kao osnovnim pokretačem za bolje sutra.', rekao je predsjednik Odjela za razvoj, Samsung Electronics, Sebastian Seung.

Ključne inovacije koje je Samsung predstavio obuhvaćaju:

 • Samsung Bespoke 4-Door Flex hladnjak: Najnovija verzija Bespoke hladnjaka sadrži promjenjive ploče koje dolaze s izborom boja i materijala, koji potrošačima omogućuje prilagodbu oblika i funkcije svog hladnjaka. Novi model s četvorim vratima, bit će dostupan u sjevernoj Americi od ovog proljeća, a također uključuje i potpuno novi Beverage Center, koji pruža brzi pristup aparatu za vodu i automatski punjenom spremniku vode. Ovaj hladnjak je također opremljen dvostrukim automatskim ledomatom koji pravi, ne samo klasični led u kockama, već i usitnjeni led kako bi odgovarao različitim preferencijama za hladne napitke.
 • 110-inčni MICRO LED: Ovaj novi ekran posjeduje samoosvijetljene anorganske LED diode s Infinity dizajnom ekrana s vrlo tankim okvirom, koji se savršeno uklapa u životni prostor. Rezultat je spektakularno iskustvo gledanja sa zapanjujućom kvalitetom slike. 110-inčni MICRO LED ima '4Vue' (četverostruki prikaz), odnosno četverosmjernu opciju gledanja, tako da je na njemu moguće pratiti više sportova odjednom ili streamati upute dok je u tijeku video igra.
 • Lifestyle televizori: Najmodernija linija Samsung televizora uključuje modele The Serif, The Frame, The Sero i The Terrace, kao i nedavno lansirani 4K QLED outdoor TV, zatim Samsung The Premiere – kinematografski 4K laserski projektor.
 • Opcija SmartThings Cooking: Nova Samsung usluga SmartThings Cooking osmišljena je kako bi kulinarsko putovanje postalo besprijekorno. Automatski planer obroka koji pokreće Whisk’s Food AI preporučuje obroke za cijeli tjedan, sastavlja popise sastojaka koji su vam potrebni i povezuje se s trgovcima prehrambenih proizvoda za jednokratnu kupnju izravno iz hladnjaka Family Hub ili sa zaslona pametnog telefona. Upute za recept mogu se poslati izravno na sinkronizirane Samsung uređaje za kuhanje kako bi se izbjegle pogreške.
 • Samsung Health Smart Trainer na Samsung televizorima za 2021: Samsung Health neprimjetno pretvara dom u osobnu teretanu, a nova značajka Smart Trainer prati i analizira držanje u stvarnom vremenu, baš poput osobnog trenera. Tijekom i nakon treninga, Smart Trainer pruža povratne informacije o formi, pomaže vam brojati ponavljanja i procjenjuje potrošene kalorije.

Uvodeći AI u svoje proizvode, Samsung stvara nova iskustva kod kuće. Zahvaljujući tome dobili smo inovacije poput perilica rublja koje optimiziraju potrošnju vode, deterdženata te ciklusa pranja i televizore s Quantum AI procesorom, koji HD sadržaj može povećati u 8K rezoluciju.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Glavne tehnologije predstavljene na konferenciji za medije uključuju sljedeće:

 • JetBot 90 AI+: Ovaj novi usisivač koristi tehnologiju prepoznavanja predmeta kako bi ih identificirao i klasificirao, uređujući na taj način putanju za čišćenje. LiDAR i 3D senzori omogućuju usisivaču JetBot 90 AI + da izbjegne kablove i male predmete, a da pritom i dalje čisti teško dostupne uglove u vašem domu. Opremljen je i kamerom, tako da je integriran s aplikacijom SmartThings i pomaže u nadzoru kuće.
 • Samsung Bot Care: Posljednja inovacija u rastućoj Samsung liniji robotike koja je u fazi razvoja, Samsung Bot™ Care dizajniran je na način da koristi AI za prepoznavanje i reagiranje na ponašanje. Ovaj robotski pomoćnik i suputnik naučit će raspored i navike korisnika te slati podsjetnike tijekom užurbanog dana.
 • Samsung Bot Handy: I ova inovacija je trenutno u procesu razvoja, a oslanjat će se na napredni AI za prepoznavanje i podizanje predmeta različitih veličina, oblika i težine, postajući pomažući u radu oko kuće. Samsung Bot™ Handy moći će razlikovati sastav različitih predmeta koristeći odgovarajuću silu za hvatanje i kretanje po kućnim predmetima i objektima, radeći kao pouzdani partner u kućnim poslovima, poput čišćenja neurednih soba ili razvrstavanje posuđa nakon obroka.

Samsung nastavlja raditi na svom Samsung Bot Retailu, koji bi korisnike vodio u maloprodajnim okruženjima i GEMS-u, Samsung zdravstvenom egzoskeletu kao pomoćniku u mobilnosti. Ove inovacije omogućuju robotima i robotiziranim uređajima koegzistenciju s ljudima, poboljšavajući njihov život i udovoljavajući različitim životnim stilovima i različitim okruženjima.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Tehnologija za bolju budućnost

Samsung je zatvorio konferenciju za novinare CES 2021 podijelivši više o viziji brenda, prema kojoj tehnologija može omogućiti napredak i stvoriti bolje sutra za sve. Održiva budućnost zahtijeva ulaganja širokog spektra, zbog čega je Samsung usredotočen na tri ključna područja koja će imati najviše koristi od tehnoloških inovacija: održivost, obrazovanje i dostupnost. 'Uvijek tražimo načine za izgradnju bolje, održivije budućnosti. Usredotočeni na okoliš, ljude i društvo, nastavit ćemo pružati našim potrošačima odgovorne alate i tehnologije za rješavanje naših današnjih izazova i omogućavanje bolje budućnosti za sve.', rekao je Sandeep Rana, viši menadžer i stručnjak za održivost okoliša u tvrtki Samsung.

Kompanija također razvija programe i rješenja za pakiranje koji promiču održivi životni ciklus proizvoda:

 • Galaxy Upcycling kod kuće: Najavljeno je ažuriranje ovog programa koji potrošačima nudi mogućnosti da prenamijene svoj uređaj kako bi stvorili razne praktične IoT alate.
 • Ekološko pakovanje za TV: Samsung je najavio da će se eko pakiranja proširiti na QLED i UHD televizore, monitore i audio proizvode 2021. godine. Kao dio trajne predanosti ekološkoj svijesti, Samsung stvara proizvode i rješenja s jezgrom održivosti poput novog Solar Cell daljinskog upravljača, izrađenog dijelom od reciklirane plastike, koji se može puniti putem solarne ili unutarnje rasvjete, smanjujući trošenje baterije.

S vjerom da će buduće generacije igrati presudnu ulogu u izgradnji održive budućnosti, Samsung je također dao prioritet tehnološkom obrazovanju kroz Samsung Solve for Tomorrow, koji potiče mlade na kreativnu upotrebu tehnologije za rješavanje izazova u zajednici, te Samsung Innovation Campus, koji studentima pomaže u razvoju tehničkih i osobne vještine za buduće poslove.

Kako bi svoje proizvode učinila dostupnijim za sve, tvrtka Samsung razvija Aplikaciju SeeColors, koja pomaže slabovidim osobama da prilagode postavke na svojim QLED 2021 televizorima, radi boljeg gledanja, a funkcija zumiranja znakovnog jezika na televizorima osigurava osobama oštećenog sluha da uz prednosti moderne tehnologije uživaju u gledanju televizije.

Shvaćajući izazov postavljanja ravnoteže između našeg digitalnog i analognog života, Samsung je predstavio značajku Digital Wellbeing, dizajniranu za pomoć ljudima da preuzmu kontrolu i upravljaju svojim digitalnim vremenom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!