SVIJET OKRUGLOG

Ovo je novi pametni sat - LG G Watch R

29.08.2014 u 06:15

Bionic
Reading

Baš kao i Samsung, LG se odlučio na najavu proizvoda koji će biti službeno predstavljen tek na IFA 2014 sajmu u Berlinu. Manje od pola godine je prošlo od predstavljanja G Watch pametnog ručnog sata, na red je stigao i novi model G Watch R, pogonjen Android Wear platformom - i okruglog 'lica' poput Motorolinog uratka

Osnovni dio G Watch R gadgeta je 1,3-inčni okrugli OLED ekran, dok se u unutrašnjosti krije Qualcommov Snapdragon 400 čip (s procesorskim jezgrama na radnom taktu 1,2GHz) uparen s 512MB radne memorije.

Za razliku od Motorolinog rješenja Moto 360, čini se kako ovaj uradak donosi ekran koji potpuno prekriva lice sata, a po svemu sudeći će tih lica biti pregršt. Okvir uređaja je od nehrđajućeg čelika, a iako nije namijenjen plivačima, sat po standardu može izdržati do pola sata uronjen u vodu na metar dubine.

Klasičnog dizajna i s kožnim remenjem, G Watch R kao da nije namijenjen niši korisnika - već općoj populaciji. Ipak, valja imati na umu kako ovaj uređaj služi tek kao 'pomoćni' gadget pored tablet računala ili pametnog telefona. Ovaj pametni ručni sat donosi i niz fitness pomagala u vidu aplikacija, a koristi i hrpu senzora kako bi obogatio korisničko iskustvo. Za sada nema riječi o cijeni, a početak prodaje se očekuje u posljednjem kvartalu godine.