I MOŽDA A9

Ovako će izgledati novi Audijevi automobili

19.11.2014 u 12:19

  • +4

Audi Prologue Coupe Concept

Izvor: Promo fotografije / Autor: audi

Bionic
Reading

Dozlogrdilo vam je to što više ne možete razlikovati jedan Audi od drugog, većeg od manjeg i redizajniranog od neredizajniranog? Nijemci misle da imaju rješenje a ono se zove Prologue Coupe Concept

Iza neupečatljivog imena krije se zapravo Audijev novi dizajnerski jezik, naglašen masivnom rešetkom hladnjaka, nedostatkom B-nosača i minimalističkom unutrašnjošću te potencijalni konkurent Mercedesovoj S-klasi kupe. Ako ga Audi ikad odluči proizvesti.

Petometarska krstarica nije samo statični izložbeni primjerak - pod poklopcem se nalazi četverolitreni turbopunjeni V8 koji 605 KS i 750 Nm kontinuirano isporučuje pogonu Quattro s upravljanjem na sva četiri kotača za katapultiranje s mjesta do 100 km/h u svega 3,7 sekundi.

Ne manjka ni tehnologije. Tu su senzori koji otvaraju vrata kad ih dotaknete, tri OLED ekrana osjetljiva na dodir za upravljanje svim funkcijama od vozačkih postavki do klimatizacije te, naravno, laserska svjetla.

Sad još samo da Audi iznađe način na koji prekopirati najupečatljivije dizajnerske elemente Prologue Coupe Concepta na svoje serijske modele a da oni opet ne sliče kao jaje jajetu i uspjeh je zajamčen.