ZA KREATIVNOST

Ovaj gadget će vašem fotiću omogućiti disanje punim plućima

06.08.2014 u 06:52

Bionic
Reading

Dok novi fotoaparati praktički redom dolaze uz Wi-Fi funkcionalnost te posebne aplikacije kojima ih je moguće kontrolirati s mobilnih uređaja, stariji uređaji nisu te sreće. Za bilo kakvo daljinsko okidanje moraju se koristiti stari bežični okidači, a korištenje mobilnog uređaja je moguće samo u snovima - ili zahvaljujući CASE Remote gadgetu, koji se brine da i oni dobiju dobar tretman

Posrijedi je bežični kontroler za okidanje uz pripadajuće Android i iOS aplikacije, kojima je i stari uređaj poput prve generacije Canon 5D moguće uvesti u svijet digitalnog daljinskog kontroliranja preko kakvog smartphonea. Ipak, dok su Canon i Nikon modeli podržani u vrlo velikom broju, ista stvar se barem za sada ne može reći za Panasonic i Sony.

CASE Remote nije potpuno nova stvar, jer je ista ekipa ranije također putem Indiegogo kampanje osigurala proizvodnju i rasprodaju prvih modela ovih bežičnih kontrolera. Novi kontroler je nadograđen s više radne memorije (256MB DDR2), boljom baterijom (kapacitet je skočio sa 800 na 1.500mAh) te brojnim novim mogućnostima.


Nova Indiegogo kampanja nema poseban zadani cilj, a ona održana za prvi model kontrolera je osigurala gotovo 40 tisuća dolara. Kampanja traje do 20. kolovoza, a već sada je skupljeno gotovo 30 tisuća USD. CASE Remote je moguće nabaviti po cijeni od 79 dolara (otprilike 450 kuna) za samostalni gadget.

CASE Remote će vašem fotoaparatu omogućiti disanje punim plućima