CROWDFUNDING

Hrvatski studio uspješno financirao razvoj igre na Kickstarteru

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.07.2020 09:48
  • Objavljeno 23.07.2020 u 09:48
Saint Kotar

Saint Kotar

Izvor: Red Martyr Entertainment / Autor: Red Martyr Entertainment

Ekipa iz Red Martyr Entertainment uspjela je nadmašiti prvotno ambiciozno postavljen cilj i prikupiti više od 50 tisuća eura

Još je jedan domaći studio za izradu račulnih igara uspješno okončao kampanju prikupljanja sredstava na platformi za zajedničko financiranje Kickstarter.

Kao što smo već pisali, pulska tvrtka Red Martyr Entertainment pokrenula je sredinom lipnja kampanju na Kickstarteru za svoju igru Saint Kotar, mračnu psihološku horor avanturu koja prati dogodovštine Benedeka Dohnanyja i Nikolaja Kaljakina dok pokušavaju otkriti što se krije iza jezivog niza ubojstava, navodno povezanih uz vještice i obožavanje Sotone.

Odluke koje donosite imaju utjecaja na razvoj radnje, likove koje srećete i ukupni doživljaj igre.

U nešto više od mjesec dana Puležani su uspjeli dosegnuti ne samo prvotni ambiciozno postavljeni cilj (39 tisuća eura), već i prvi dodatni (40 tisuća eura), čime su osigurali sredstva potrebna za razvoj igre za igraće konzole Playstation, Nintendo Switch i Xbox.

Ali, nisu na tome stali. U trenutku pripreme ovog članka premašili su, uz pomoć 1019 financijera, iznos od 50,4 tisuće eura. Kampanja će završiti u subotu, 25. srpnja, tako da je moguće kako će konačni rezultat biti još bolji.

Za igru je dosad objavljen trailer i obavljeno zatvoreno beta testiranje s manjim brojem odabranih igrača.

Saint Kotar The Yellow Mask - Release Date Trailer

Izvor: Društvene mreže / Autor: Red Martyr Entertainment

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!