izmjena konfiguracije

Outlook nekima nije radio nekoliko sati, iz Microsofta objasnili zašto

01.10.2020 u 13:05

Bionic
Reading

Popularna Microsoftova aplikacija za kalendar i elektroničku poštu nekoliko je sati bila neaktivna te ju nije bilo moguće koristiti niti na smartfonu niti na računalima

Microsoftova usluga Outlook nije radila nekoliko sati, a pale su verzije za web, Outlook.com i Outlook za stolna računala i mobilne uređaje. Prekid je zabilježen u 8 sati ujutro nakon što je Microsoft potvrdi da se radi o globalnom kvaru. Korisnici Outlooka nisu mogli pristupiti pošti, dok Outlook.com nije mogao preuzeti emailove još četiri sata, prenosi Verge.

Microsoft tvrdi da se iza kvara nalaze nedavne promjene konfiguracije. 'Zaključili smo da je nedavna izmjena konfiguracije komponenti uzrokovala udar' piše Microsoft na Twitteru te nadodaje: 'Povukli smo nadogradnju i promatramo oporavak usluge'.

Podsjetimo, ovo je već drugi veliki pad Microsoftovih usluga u jednom tjednu. U ponedjeljak smo imali problema sa Mivrosoft Outlookom, Officeom 365, Teamsima i drugim uslugama koje nisu radile nekoliko sati.

Outlook usluge su se počele vraćati online, a Microsoft kaže da je 'poništio nadogradnju te da telemetrija pokazuje da se cijela stvar oporavlja'.