KONKURENCIJA GMAILU

Outlook.com dobio hrpu novih mogućnosti

15.05.2014 u 07:03

Bionic
Reading

Microsoftova platforma Outlook.com polako ali sigurno raste otkako je pokrenuta u srpnju 2012. godine. Kompanija je odredište zamislila i za više od uobičajenog baratanja mail porukama, čemu u prilog ide i integriranost s društvenim mrežama i Skypeom. Službeni blog je otkrio kako za Outlook.com stiže još hrpa noviteta

Korisnici platforme Outlook.com će polako dobivati mogućnost kreiranja određenih pravila za još bolje organiziranje pretinca. Primjera radi, bit će moguće napraviti pravilo u kojem poruke starije od nekoliko dana bivaju označene kao bitne, ukoliko su od osobe koja je korisniku u kontakt listi.


Kompanija na službenom blogu navodi kako prosječni korisnik ima 184 e-mail poruke u pretincu, a prima 28 poruka svaki dan. Upravo zbog tog zagušenja postaje vrlo važno organizirati stvari kako korisnik ne bi izgubio trag iz onoga što je bitno.

Undo je drugi novitet ove platforme, a sada je moguće tipkovničkim kraticama (CTRL+Z) ili klikanjem dugmeta 'Undo' vratiti izbrisanu ili tek premještenu poruku. Opcija vrijedi ne samo za pojedinačne poruke, već i za cijele označene grupe.

Zahvaljujući In-line reply opciji, korisnici će moći brže odgovarati na poruke, bez otvaranja novog pogleda, što će olakšati i praćenje tijeka razgovora u porukama.

Korištenje različitih komunikacijskih elemenata (Messenger, Facebook, Skype) koji su bili integrirani u servis sada je uvelike olakšano, a moguće je vidjeti i filtrirati različite statuse dostupnosti za svakog pojedinačno - ovisno o mrežama.

Više informacija je dostupno na službenom blogu