za mobitele

Osvježeni YouTube; pogledajte što je novo stiglo

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 27.10.2020 10:57
  • Objavljeno 27.10.2020 u 10:57
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Iain Masterton / Alamy / Profimedia

Najveća promjena je novi pokret kojim možete uključiti ili isključiti video u prikazu preko cijelog zaslona, ali tu su i dodaci za izbornike te proširenje postojeće značajke

Mobilna izdanja aplikacija YouTube dobit će nekoliko novih značajki koje bi trebale olakšati pregledavanje i upravljanje video zapisima. Između ostalog, dodani su novi pokreti i nadograđene kontrole za upravljanje.

Najveća promjena je novi pokret kojim možete uključiti ili isključiti video u prikazu preko cijelog zaslona. Umjesto kuckanja po zaslonu ili zakretanja vašeg smartfona moći ćete potegnuti prstom po zaslonu prema gore kako bi aktivirali prikaz preko cijelog zaslona i prema dolje kako bi ga isključili.

Ti će pokreti funkcionirati samo ako ih koristite u prozoru za reprodukciju, tako da ne bi trebalo biti zabune oko istih gesti za izlazak iz aplikacija u operativnim sustavima Android i iOS, piše Verge.

U video player dodali su novu dugmad. Sklopka za titlove pojavit će se iznad izbornika koji prekriva prikaz, skupa sa sklopkom pomoću koje uključujete i isključujete automatsko pokretanje videa.

Možete i kucnuti na vremensku oznaku (timestamp) videa kako bi se prebacili između prikaza koliko je vremena proteklo i koliko je preostalo.

Uvedena je proširena inačica značajke video poglavlja, na kojoj u YouTubeu rade zadnjih nekoliko mjeseci. Od sad ima popis koji prikazuje sva poglavlja u sklopu videa, uključujući i pretpregled.

Također smo dobili i novi set prijedloga za akciju kojim će vam aplikacija reći, primjerice, kad bi bilo dobro zakrenuti vaš smartfon ili koristiti konzolu za virtualnu stvarnost.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!