jednostavno je

Zgodna značajka: Novi iPhone može izmjeriti koliko je netko visok, čak i kad sjedi

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 27.10.2020 06:31
  • Objavljeno 27.10.2020 u 06:29
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Apple

kako bi izmjerili koliko je netko visok otvorite aplikaciju Measure i postavite iPhone 12 Pro Max tako da je osoba koju mjerite u potpunosti vidljiva u tražilu kamere

Pomoću novog skenera LiDAR modeli Appleovog pametnog telefona iPhone 12 Pro izmjeriti visinu osobe, koristeći aplikaciju Measure. U Appleu tvrde kako visina osobe može biti izmjerena i dok osoba sjedi na stolici.

Kad aplikacija Measure otkrije osobu u tražilu kamere automatski će izmjeriti visinu te osobe od tla do vrha njene glave, kose ili šešira.

Dakle, kako bi izmjerili koliko je netko visok otvorite aplikaciju Measure i postavite iPhone tako da je osoba koju mjerite u potpunosti vidljiva u tražilu kamere.

Pričekajte dok se ne pojavi crta na vrhu glave te osobe s podatkom o visini, izraženom u centimetrima ili stopama i inčima, ovisno koji sustav mjera koristite. Taj sustav možete namjestiti otvorite li u iPhoneu redom Settings, Measure pa Measure Units.

  • +20
  • +17

iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Mini slike uređaja

Izvor: Screenshot / Autor: Apple

Dugme kamere u donjem desnom kutu zaslona omogućit će vam snimanje fotografije s prikazanom visinom, kao i dijeljenje fotografije, piše Mac Rumors.

Nova je značajka ograničena na uređaje opremljene LiDAR-om, dakle modele iPhone 12 Pro Max i iPad Pro 2020.