POJAVIO SE ODJEDNOM

Googleov osobni digitalni pomoćnik dobio je, čini se, poseban način rada za vožnju

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.10.2020 12:15
  • Objavljeno 23.10.2020 u 12:15
tportal

Izvor: Google / Autor: Google

Zasad još nije jasno je li riječ o testiranju ili će taj način rada biti uskoro dostupna svim korisnicima. Mogao bi zamijeniti aplikaciju Android Auto

Način rada Driving za Googleovog osobnog pomoćnika, prvi put najavljen prošle godine, počeo se pojavljivati na pojedinim uređajima s operativnim sustavom Android.

Korisničko sučelje ponešto se razlikuje od prikazanog tijekom konferencije I/O. Prvi je put uočeno kao novo sučelje za navigaciju u aplikaciji Google Maps.

Zasad još nije jasno je li riječ o testiranju ili će taj način rada biti uskoro dostupna svim korisnicima. Dosad je uočen na modelima pametnih telefona Google Pixel 4, Asus ZenFone 7 Pro i LG Velvet.

Pretpostavlja se kako bi mogla zamijeniti aplikaciju Android Auto na pametnim telefonima, piše Verge. Nije poznato hoće li doista nuditi sve mogućnosti o kojima je bilo govora kad je predstavljen.

Taj je način rada trebao biti dostupan samo na uređajima s Androidom i Assistantom. Glasovna zapovijed Hey Google, let's drive trebala je prizvati upravljačku ploču sa za vožnju relevantnim podacima i preporukama, kao i značajkama za zabavu tijekom vožnje za vozila koja nemaju zaslon osjetljiv na dodir.

Ništa od toga zasad, čini se, ne radi. Želite li vidjeti je li Driving dostupan za vaš uređaj otvorite aplikaciju Google Maps i u izborniku s postavkama navigacije odaberite Google Assistant settings. Ako nije uključen bit ćete vraćeni u kategoriju s postavkama za Assistanta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!