MOBILNI NOVITETI

OnePlus potvrdio: Nord dolazi s nizom Googleovih naprednih značajki

20.07.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Najnoviji pametni telefon iz OnePlusa će, prema službenoj objavi, doći sa predinstaliranim aplikacijama Google Messages i Google Phone

OnePlus je nekoliko dana prije premijere nadolazećeg OnePlus Norda objavio video na Instagramu u kojem govori o softveru instaliranom na uređaj. Nord će doći sa Googleovim novim aplikaijama Messages i Phone, izvještava 9to5Google. Uređaj će također imati Google Duo za video razgovore.

Jedna stvar koja nije jasna je zbog čega se OnePlus odjednom odlučio za Google. Jedan od mogućih razloga je 'glađi' rad uz Googleove aplikacije, a tu je i blagodat slanja poruka u RCS standardu.

Inače, OnePlus tvrdi da će Nord, kojeg će predstaviti 21. srpnja, biti jedan od jeftinijih smartfona. Video na Instagramu referira na 'prilično dobru cijenu', bez ikakvih specifičnih detalja. Neslužbeni izvori, u drugu ruku, šuškaju o cijeni ispod 2500 kun

OnePlus je, u drugu ruku, potvrdio da će Nord pokretati Snapdragon 765G 5G procesor, da će imati 6.55 inčni OLED zaslon brzine osvježavanja od 90 Hz, 6 GB RAM-a i 128 GB interne zapremnine. Smartfon će također imati glavnu kameru od 48 MP i širokokutni objektiv od 16 MP, a bit će dostupan na europskom i indijskom tržištu.