KONFERENCIJE I SAMITI

Okupljanje Web Summer Camp ovog ljeta stiže u Amadria Park Šibenik

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 21.05.2021 12:53
  • Objavljeno 21.05.2021 u 12:53
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Netgen

Domaća IT tvrtka Netgen najavljuje ovogodišnje izdanje konferencije uživo u Amadria Park Šibenik resortu od 2.-3. rujna

Web Summer Camp se proteklih nekoliko godina profilirala kao konferencija koja na hrvatskoj obali okupi dvjestotinjak developera i web stručnjaka, a ove godine će se po prvi put održati u Šibeniku.

Održat će se u pet odvojenih trackova - dva poslovna Tech Forum, UX/PM, te tri developerska Symfony, PHP i JavaScript, pri čemu je posebnost da će polaznici moći pratiti samo jedan odabrani. Prijave za pojedine trackove će se zatvarati dinamikom kako se za njih budu prodavale ulaznice, a na taj način će se osigurati da niti na jednom ne bude broj polaznika veći nego što dvorane mogu dopustiti, odnosno da se poštuju mjere fizičke udaljenosti tijekom radionica.

Među govornicima i predavačima ističu se Paul Boag, UX konzultant i lider u području digitalne transformacije, te Janus Boye, veteran CMS/DXP industrije te organizator Boye konferencija u Danskoj i SAD-u. Dodatno, Maxim Salnikov iz Microsoft Azurea održat će radionicu na JavaScript tracku, dok se konferenciji treći put za redom pridružuje Nicolas Grekas iz Symfonyja. Od domaćih predavača, polaznici će moći prisustvovati na radionici profesionalnih Scrum trenera Ane Roje i Ognjena Bajića, dok će Josip Stuhli iz SofaScorea održati radionicu u sklopu PHP tracka.

'Optimistični smo da se uvjeti neće pogoršati do održavanja konferencije, obzirom na rast cijepljenih te pad broja oboljelih. Obzirom na specifičan karakter naše konferencije te networking koji se ne može niti približno ostvariti putem online platformi, održavanje konferencije uživo bila je jedina opcija koju smo razmatrali', kaže Ivo Lukač Netgenov suosnivač i direktor, te dodaje - 'Prije donošenja konačne odluke, preispitali smo mišljenja i očekivanja u zajednici oko događanja i konferencija i primijetili da su se zasitili online konferencija te da žele sudjelovati na događanjima uživo.'

Nakon cjelodnevnih radionica, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.

Do samog održavanja konferencije čije su ulaznice sada u prodaji, najavljuje se skorašnja objava još nekoliko dodatnih predavača, a organizator posebnu pažnju pridaje mjerama zaštite od Covida-19 kroz niz uputa za polaznike, pri čemu ima i adekvatnu podršku Amadria Park Šibenik resorta.

Web Summer Camp drugačiji je i po tome što se za pratnje polaznika organizira i dodatni Companions track, tijekom kojeg se partnerima ili supružnicima polaznika, koji nisu zainteresirani za pohađanje radionica, obično pripremi turistički obilazak destinacije ili neki sličan zabavni program. Posljednji dan obično je rezerviran za izlet za sve polaznike, koji će se ove godine, ovisno o povoljnim vremenskim uvjetima, održati u bližoj okolici Šibenika.

Organizator Web Summer Campa je Netgen - domaća IT tvrtka pretežno usmjerena na zahtjevne i složene projekte te kompleksne integracije s trećim sustavima. Operativnu i organizaciju podršku konferenciji pruža tvrtka Salsa Adria Produkcije, koja se bavi organizacijom događaja, festivala i konferencija, a najpoznatija je po Sea, Sun & Salsa festivalu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!