SPREMAJU KODEKS

Okupljaju se domaći community manageri

23.01.2012 u 15:56

Bionic
Reading

Obilježit će Svjetski dan community managera i nastanak domaće udruge. Još da smisle dobar hrvatski naziv za to čime se bave...

Hrvatska udruga stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama DRMA poziva sve community managere u Hrvatskoj da se pridruže prvom službenom okupljanju u ponedjeljak, 23. siječnja 2012. godine, u baru hostela Chillout u Zagrebu, s početkom u 20 sati, kako bi zajedno obilježili nastanak udruge i Svjetski dan community managera.

Community manageri, odnosno stručnjaci za komunikaciju na društvenim mrežama DRMA, službeno će se okupiti kao udruga prvi put 23. siječnja 2012. godine, na dan kada se u svijetu treću godinu zaredom obilježava Community Manager Appreciation Day 2012, kako bi pokazali da i Hrvatska prati svjetske poslovne trendove te da kao udruga educiraju sve potencijalne poslodavce i posloprimce, ali i da uspostave standarde u svom poslu. To s nestrpljenjem očekujemo.

Posljednjih godina sve traženiji poslovi community managera u marketinškim agencijama, ali i u većim tvrtkama, razlog su zašto je petero istaknutih stručnjaka u ovoj branši potaknulo osnivanje udruge u koju žele pozvati sve koji se bave tim poslom kako bi zajedno pomogli u podizanju svijesti o svim elementima posla koji obavljaju i registraciji istog na zavodu za zapošljavanje.

'Sama ideja osnivanja Hrvatske udruge stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama pojavila se tijekom prošle godine kada smo započeli razgovor oko zajedničkih edukacija na polju društvenih mreža.

Cilj DRMA-e je profesionalizirati posao stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama i uvesti potrebne standarde kako bi tržište dobilo što kvalitetniju uslugu. Također pozivamo sve tvrtke koje se bave uslugama marketinga i komunikacija na društvenim mrežama da nam se priključe. Kako se radi o vrlo srodnom zanimanju s odnosima s javnošću i marketingom, vjerujemo u izvrsnu suradnju s domaćim PR i marketinškim udrugama.

Od udruge možete očekivati velik broj aktivnosti na poljima: edukacije, seminara, stručnih okupljanja i konferencija. Nadamo se povezivanju s kolegama u susjednim državama', poručuju osnivači udruge Željko Riha, Ilija Brajković, Davor Runje, Vinko Mojtić i Barbara Slade.

Osnivači su organizirali besplatan smještaj s ponedjeljka na utorak u hostelu gdje se druženje održava. Sve što je potrebno za dolazak na druženje jest potvrditi svoj dolazak, a za smještaj se javite na e-mail kontakt@drma.com.hr