NEĆEŠ, RAZBOJNIČE

Ovo bi mogla biti ultimativna zaštita za vaš bicikl - smrdljivi lokot!

21.02.2017 u 13:15

Bionic
Reading

Problem s vozilima na dva kotača je da oni imaju tendenciju biti ukradeni čak i kada su osigurani bravama i lancima. Međutim, jedna startup tvrtka planira lansiranje prvog U-locka koji se ‘bori i uzvraća’ lopovima

Iako je U-lock relativno sigurna metoda za osiguranje bicikla, i njega je moguće prepiliti s ‘fleksericom’, odnosno kutnom brusilicom. Međutim, Daniel Idzkowski ima rješenje: U-lock koji se ‘bori i uzvraća’ lopovima.  Skunklock, kako se zove, izgleda kao normalni imobilizirajući uređaj, ali ako ga pokušate rezati ili ugroziti bravu, on će odjednom pustiti neugodne tvari. Skunklock je U-lock koji je teško kompromitirati kao druge najjače proizvode ovakve vrste na tržištu. Međutim, ako ga lopov uspije oštetiti pod tlakom će izaći štetne kemijske tvari te će izazvati povraćanje u većini slučajeva. Njegov dizajner kaže da je Skunklock siguran i dizajniran da nikada ne ispušta štetne kemikalije za vrijeme normalnog rada.

Skunk lock Autor: Skunk lock

Jedini način da ih oslobodite je tako da ga prerežete. Indiegogo stranica proizvoda također tvrdi da je Skunklock legalan, prošle godine je izumitelj proveo istraživanje o zakonima raznih država u SAD-u u vezi s prodajom i vlasništvom nad proizvodom i saznao da postoji nekoliko država koje bi mogle biti protiv prodaje jer Skunk-Lock sadrži kapsaicin. Čak i ako je tako, tvrtka kaže da će napraviti alternativnu smrdljivu formulu koja se ne temelji na kapsaicinu za distribuciju proizvoda prema tim saveznim državama. Projekt Skunklock je dobio financiranje od 262 posto te će, navodno, krenuti s pokretanjem proizvodnje, a prve isporuke će biti u lipnju.