IFA 2014

Novi Toshibin UHD TV zna što želite gledati

08.09.2014 u 07:01

Bionic
Reading

Serija U prva je koja će predstaviti MediaGuide Replay - inteligentnu, personaliziranu uslugu automatskog preporučivanja sadržaja - izvorno predstavljenu na Toshibinoj seriji L74

Osim preporuke budućih programa koji će biti snimljeni na temelju ranijih korisničkih navika, kod modela obitelji U funkcija MediaGuide Replay značajno je napredovala, zahvaljujući novim, inteligentnim značajkama i inovativnoj funkcionalnosti, kažu u Toshibi. Dio tih novih funkcionalnosti proširuje korisničko iskustvo između TV uređaja i vanjskih uređaja, primjerice tableta.

Serija U, predstavljena tijekom sajma IFA 2014, Imat će i tehnologiju CEVO Picture, koja - zahvaljujući naprednom sustavu pozadinskog osvjetljenja - prikazuje oštar i iznimno gledljiv sadržaj. Dubina i bogatstvo detalja poboljšani su zahvaljujući uporabi LED-a šireg snopa te dubini boja.


Putem tehnologije obnove čipseta, koja je dio tehnologije CEVO Picture, boje i svjetlina koje se izgube tijekom procedure snimanja sadržaja zbog kompresije, mogu se vratiti u izvorno stanje.

Serija U podržat će standarde video dekodiranja, HEVC1, koji će omogućiti reprodukciju Ultra HD sadržaja putem internetskog strujanja, s USB ili SD kartice te veću kompatibilnost za prikaz 4K/60p sadržaja.

Smještena je u tanko, elegantno kućište, s pjeskarenim metalnim okvirom i kromiranim stalkom.

Na europskom tržištu trebala bi se pojaviti tijekom iduće godine.