nema zuba

Novi smartfon iz HTC-a stiže prije kraja svibnja

05.05.2018 u 09:11

Bionic
Reading

Tajvanski proizvođač najavio je dolazak novog Android flagshipa koji će se na policama dućana pojaviti već 25. svibnja

HTC-ova divizija za smartfone ne planira uskoro stati. Najnovija objava na Twitteru potvrdila je dolazak novog flagshipa pokretanog Androidom. Premda kompanija nije ništa naglasila, prilično je izvjesno da se radi o HTC U12 kojeg smo na nekoliko navrata već mogli vidjeti.

Slike koje ćete vidjeti predlažu da uređaj neće imati prepoznatljivi 'zub' kojeg obožavaju brojni kineski proizvođači mobilnih uređaja.

DA, I KOD NAS

Šest odličnih Androida za koje se nećete (previše) istrošiti

Pogledaj galeriju

Slogan novog uređaja glasi 'telefon koji je puno više od njegovih sastavnih dijelova' daje ideju da se HTC zbilja želi istaknuti ispred ostalih koji bijesomučno prate najnovije hardverske trendove. Uzmemo li u obzir komponente prikazane u slici najave, moguće je zaključiti da će uređaj imati dvije kamere sa dva objektiva - jednu na prednjoj i jednu na stražnjoj strani smartfona. Ovo se, podsjetimo, podudara sa slikom uređaja koju je u ožujku objavio Evan Blass.

U12 će navodno imati i mjesto za proširenje memorije putem microSD-a, ali će se držati dizajnerske odluke 'eliminacije' ulaza za slušalice kojeg se drži od kraja prošle godine.

  • +2
HTC Desire 12 Izvor: HTC / Autor: HTC

Premda je Googleu prodao većinu svojeg odjela za smartfone, HTC se i dalje ne da. Njihov novi telefon na kojem vjerojatno rade još od doba prije potpisivanja sudbonosnog izlazi nesretnih tjedan dana nakon OnePlusa 6 te ulazi u tržište Androida koje se tijekom 2018. pokazalo prilično agresivnim.